Current Affairs 9 November 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 9 November 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 9 November 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 9 November 2019 In Hindi+English Gk Question

1- इमरजेंसी मेडिसिन पर 10वां एशियाई शिखर सम्‍मेलन कहॉ आयोजित हुआ ?
Where was the 10th Asian Summit on Emergency Medicine Held ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

2- हाल ही में भारत और इंडोनेशिया की नौसेनाओं के बीच कौन सा सैन्‍याभ्‍यास शुरू हुआ ?
Recently what exercises started between the navies of India and Indonesia?
Ans — Samudra Shakti / समुद्र शक्ति

3- हाल ही में खलीफा बिन जायद अल नाहयान कहाॅ के दुबारा राष्‍ट्रपति बने ?
Recently Khalifa bin zayed al nahyan became the second president of ?
Ans — United Arab Emirates / संयुक्‍त अरब अमीरात

4- राष्‍ट्रीय कैंसर जागरूकता दिवस कब मनाया जाता है ?
When is National Cancer Awareness Day Celebrated ?
Ans — 7 November / 7 नवम्‍बर

5- कहॉ पर दूसरा नो मनी फार टेरर समिट 2019 आयोजित हुआ ?
Where was the second No Money for Terror Summit 2019 held ?
Ans — Australia / आस्‍ट्रेलिया

6- हाल ही में 100 टी-20 अंतर्राष्‍ट्रीय मैच पूरे करने वाले पहले भारतीय पुरूष खिलाडी कौन बने?
Who became the first indian male player to complete 100 T-20 International matches recently ?
Ans — Rohit Sharma / रोहित शर्मा

7-  हाल ही में किसने 100 Novels That Shaped Our World नामक लिस्‍ट किसने जारी की ?
Recently who released the list named 100 Novels That Shaped our World ?
Ans — BBC / बीबीसी

8- IODA की पहली भारतीय उपाध्‍यक्ष कौन बनी ?
Who became the first indian vice president of IODA ?
Ans — Dr. Vinaya Shetty / डा विनया शेट्टी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment