Current Affairs 9 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 9 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 9 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 9 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- इस्‍टाग्राम पर सबसे ज्‍यादा कमार्ह करने वाले से‍लेब्रिटी कौन बने ?
Who became the highest-grossing celebrity on Instagram ?
Ans — Dwayne Johnson / डवेन जोनसन

2- हाल ही में किस राज्‍य सरकार ने दस्‍तावेजों को स्‍कैन करने के लिये SelfScan एप्‍प लांच किया है ?
Which state government recently launched the SelfScan app to scan documents ?
Ans — West Bengal / पश्चिम बंगाल

3- झारखंड स्थिन भारतीय कृषि अनुसंधान संस्‍थान भवन का नाम बदलकर किसके नाम पर रखा गया ?
After which was the Indian Agricultural Research Institute building in Jharkhand renamed?
Ans — Dr. Shyam Prasad Mukherjee / डॉ श्‍याम प्रसाद मुखर्जी

4- क्रिकेट साउथ अफ्रीका एनुअल अवार्ड 2020 में मेन्‍स क्रिकेटर ऑफ द ईयर किसे चुना गया ?
Who was selected as the Men’s Cricketer of the year at the cricket South Africa Annual Awards 2020 ?
Ans — Quinton Dickock / क्विंटन डिकॉक

5- भारत की पहली सोशल मीडिया सुपर ऐप्‍प Elyments किसने लांच की है ?
Who launched India’s first social media super app Elyments ?
Ans — M. Venkaiah Naidu / एम वैंकेया नायडू

6- हाल ही में किस बैंक ने भविष्‍य बचत खाता सेवा शुरू की है ?
Which bank recently launched the Future Savings Account service ?
Ans — Fino Payment Bank / फिनो पेमेंट बैंक

7- यूके इंडिया बिजनेस कॉउंसिल ग्रुप के CEO कौन बनाये गये है ?
Who was made the CEO of UK India Business Council Group ?
Ans — Jayant Krishna / जयंत कृष्‍णा

8- भारत के 66वें चेस ग्रैंडमास्‍टर कौन बने है ?
Who became the 66th Chase Grandmaster of India ?
Ans — G Akash / जी आकाश

9- दुनिया का पहला गोल्‍ड प्‍लेटैड होटल कहॉ खोला गया है ?
Where did the World’s first gold plated hotel open ?
Ans — Vietnam / वियतनाम

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment