Current Affairs 8 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 8 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 8 Sept कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 8 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

1- इटैलियन ग्रैंड प्रिक्‍स 2020 फॉर्मूला वन रेस किसने जीती ?
Who won the Italian Grand Prix 2020 Formula One Race ?
Ans — Pierre Gasli / पियरे गैसली

2- अमेरिका के राष्‍ट्रपति डानाल्‍ड ट्रंप ने किसे पहली वर्ल्‍ड वार-2 हैरिटेज सिटी घोषित किया ?
Who declared US President Donald Trump the first Word War-2 Heritage city ?
Ans — Wilmington / विलमिंगटन

4- हाल ही में किसने जम्‍मू कश्‍मीर प्रशासनिक सेवा अधिकारियों के लिये SPARROW System लांच किया ?
Recently who launched the SPARROW system for Jammu and Kashmir Administrative Service Officers ?
Ans — Majoj Sinha / मनोज सिंन्‍हा

5- राष्‍ट्रपति रामनाथ कोविंद जी ने कितने शिक्षकों को राष्‍ट्रीय शिक्षक पुरस्‍कार प्रदान किया ?
President Ramnath Kovind ji gave National Teacher Awards to how many teachers ?
Ans — 47

5- हाल ही में एशिया प्रशांत FAO क्षेत्रीय सम्‍मेलन 2020 का कौन सा संस्‍करण आयोजित हुआ ?
Which version fo the recent Asia Pacific FAO Regional Conference 2020 was held ?
Ans — 35th / 35 वें

6- वोडाफोन-आइडिया ने अपना नाम बदलकर क्‍या रखने का फैसला लिया है ?
What did Vodafone-Idea decide to change its name to ?
Ans — Vi

7- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने EnglishPro मोबाईल एप्‍प लांच किया ?
Which Union Minister recently launched the EnglishPro Mobile app ?
Ans — Ramesh Pokhriyal Nishank / रमेश पोखरियाल निशंक

8- सोसाइटी ऑफ इंडियन आटोमेाबाईल मैन्‍युफैक्‍चरर्स के नये अध्‍यक्ष कौन बने ?
Who became the new president of the Society of Indian Automobile Manufactures (SIAM )?
Ans — Kenichi Ayukawa / केनिची आयुकावा

9- हाल ही में विकेश गुलाटी को किसका नया अध्‍यक्ष बनाया गया ?
Recently Vinkesh Gulati was made the new president of ?
Ans  — FADA

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment