Current Affairs 8 October 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 8 October 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF– 8 October 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 8 October 2019 In Hindi+English Gk Question

1- जापान ओपन टेनिस टूर्तामेंट किसने जीता है ?
Who won the Japan Open Tennis Tournament ?
Ans — Novak Djokovik / नोवाक जोकोविच

2-चाइना ओपन टेनिस टूर्नामेंट का खिताब किसने जीता है ?
Who won the title of China Open Tennis Tournament ?
Ans — Naomi Osaka / नाओमी ओसाका

3-देश का पहला ई-कचरा क्‍लीनिक कहॉ स्‍थापित हुआ है ?
Where was the country’s first e-waste clinic established ?
Ans — Bhopal / भोपाल

4- किस देश ने मिनटमैन-111 नामक मिसाइल का सफल परीक्षण किया है ?
Which country has called Mintmen-111 Successfully test-fired a missile called ?
Ans — America / अमेरिका

5- हाल ही में पंजाब के नये लोकपाल कौन बने है ?
Who became the new Lokpal of Punjab recently ?
Ans — Vinod Kumar Sharma / विनोद कुमार शर्मा

6- 150 Year of Celebrating the Mahatma the South African legacy नामक पुस्‍तक के किसने लिखी है ?
Who wrote the book ” 150 Year of Celebrating the Mahatma the South African legacy “?
Ans — Fakir Hasan / फकीर हसन

7- किस राज्‍य सरकार ने ग्राम सचिवालय कार्यक्रम शुरू किया है ?
Which state government started the village secretariat program ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

8- यूनेस्‍को ने किसे स्‍वदेशी लोगो के लिये सदभावना राजदूत नियुक्‍त किया है ?
UNESCO appointed Goodwill Ambassador for Indigenous people ?
Ans — Yalitja Apparecio / यालितजा अपेरिसियो

9- राष्‍ट्रीय स्‍वास्‍थ्‍य प्राधिकरण ने किस कंपनी के साथ समझौता किया है ?
The national health authority has tied up with which company ?
Ans — Google / गूगल

10- हीरो महिला इंडियन ओपन का खिताब किसने जीता है ?
Who won the title of Hero Women’s Indian Open ?
Ans — Christine Wolfe / क्रिस्‍टीन वोल्‍फ

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment