Current Affairs 8 Nov 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 8 Nov 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 8 Nov कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 8 Nov 2020 In Hindi+English Gk Question

1- जो बिडेन अमेरिका के कौन से नंबर के राष्‍ट्रपति बने है ?
In which number Joe Biden became President of America ?
Ans — 46th / 46वें

2- हाल ही में भारत और इटली ने कितने समझौतो पर हस्‍ताक्षर किये है ?
How many agreement s did India and Italy Sign recently ?
Ans — 15

3- अमेरिका की पहली अश्‍वेत और पहली दक्षिण एशिया महिला उपराष्‍ट्रपति कौन बनी ?
Who became America’s first black and first South Asia female vice president ?
Ans — Kamala Harris / कमला हैरिस

4- हाल ही में ISRO ने PSLV से कितनी सैटेेलाइट को लांच किचा ?
Recently ISRO launched how many satellites from PSLV ?
Ans — 10

5- किस राज्‍य ने राज्‍य में नौकरी चाहने वालों के लिये 75% सीटें आरक्षित करने के लिये विधेयक पारित किया ?
Which state passed a bill to reserve 75% seats for job seekers in the state ?
Ans — Haryana / हरियाणा

6- राष्‍ट्रीय कैंसर जागरूकता दिवस कब मनाया जाता है ?
When is National Cancer Awareness Day celebrated ?
Ans — 7 Nov / 7 नवम्‍बर

7- हाल ही में किस राज्‍य सरकार ने एकीक्रीत ई-कॉमर्स प्‍लेटफार्म Yellochain लांच किया ?
Which state government recently launched Yellochain, an integrated e-commerce platform ?
Ans — Nagaland / नागालैंड

8- हाल ही में हॉकी इंडिया का अध्‍यक्ष कौन बना ?
Who recently became the president of Hockey India ?
Ans — Gyanendro Nigombam / ज्ञानेन्‍द्रो निगोम्‍बाम

9- हाल ही में किसने वर्चुअल ग्‍लोबल इन्‍वेस्‍टर्स राउंड टेबल 2020 सम्‍मेलन की अध्‍यक्षता की ?
Recently who chaired the Virtual Global Investors Round Table 2020 Conference ?
Ans — Narendra Modi / नरेंद्र मोदी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment