Current Affairs 8 January 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 8 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 8 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 8 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- पहले खेलों इंडिया यूनिवर्सिटी गेम्‍स का आयोजन कहॉ किया जायेगा ?
Where will the first Khelo India University Games be held ?
Ans — Bhubaneswar / भुवनेश्‍वर

2- हाल ही में ईरान ने किस देश की सेना को आतंकवादी नामित किया ?
Recently, which country’s army designated terrorist by Iran ?
Ans — America / अमेरिका

3- किस राज्‍य के मुख्‍यमंत्री ने MyGov पोर्टल और CM ऐप्‍प लांच किया ?
The chief minister of which state launched the MyGov portal and CM app?
Ans — Himachal Pradesh / हिमांचल प्रदेश

4- रक्षा मंत्री राजनाथ सिंह ने कहॉ पर राष्‍ट्रीय व्‍यापारी सम्‍मेलन का उदघाटन किया ?
Where did Defense Minister Rajnath Singh inaugurate the National Merchant Conference ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

5- हाल ही में किसे जम्‍मू कश्‍मीर के ले गवर्नर का सलाहकार नियुक्‍त किया गया ?
Who was recently taken from Jammu and Kashmir appointed advisor of Governor ?
Ans — Rajiv Roy Bhatnagar / राजीव रॉय भटनागर

6- हाल ही में CISF ने किस वर्ष को ईयर आफ मोबिलिटी के रूप में मनाने की घोषणा की ?
Recently CISF announced which year to celebrate as Year of Mobility ?
Ans — 2020

7- उबर ने इलेक्ट्रिक एयर टैक्‍सी के लिये किस कंपनी से समझौता किया ?
Uber tied up with which company for electric air taxi ?
Ans — Hyundai / हुंडई

8- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने NSE नॉलेज हब का उदघाटन किया ?
Which Union Minister inaugurated the NSE Knowledge Hub recently ?
Ans — Piyush Goyal / पीयूष गोयल

9- एक ओवर में 6 छक्‍के लगाने वाले दुनिया के 7वें बल्‍लेबाज कौन बने ?
Who became the 7th batsman in the world to hit 6 sixes in an over ?
Ans — Leo Carter / लियो कार्टर

10- हाल ही में ओडिशा की किस प्रख्‍यात नृत्‍य कलाकार का निधन हो गया ?
Which famous dance artist of Odisha passed away recently ?
Ans — Minati Mishra / मिनाती मिश्रा

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment