Current Affairs 8 Dec 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 8 Dec 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
8 Dec कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 8 Dec 2020 In Hindi+English Gk Question

1- इंटरनेशनल सिविल एविएशन डे कब मनाया जाता है ?
When is International Civil Aviation Day Celebrated ?
Ans — 7 December / 7 दिसम्‍बर

2- फीफा क्‍लब विश्‍व कप 2021 की मेजबानी कौन करेगा ?
Who will host the FIFA Club World Cup 2021 ?
Ans — Japan / जापान

3- हाल ही में DRDO ने कहॉ पर होइटसर ATA गन सिस्‍टम का परीक्षण किया ?
Where did DRDO test the howitzer ATA gun system recently ?
Ans — Ahmednagar, Maharashtra / अहमदनगर, महाराष्‍ट्र

4- हाल ही में किस बैंक ने LenS-The Lending Solution लांच किया ?
Which bank recently launched LenS-The Lending Solution ?
Ans — PNB

5- एशियाई विकास बैंक ने कहॉ की विद्युत परियोजना के लिये 190 मिलियन डालर के ऋण को मंजूरी दी ?
Where did the Asian Development Bank approve a $190 million loan for the power project ?
Ans — Bangalore / बंगलुरू

6- भारतीय रिजर्व बैंक ने कब से RTGS प्रणाली सुविधा को 24*7 प्रदान करने की घोषणा की ?
Since when did the Reserve Bank of India announce to provide 24*7 RTGS system facility ?
Ans — 14 December 2020 / 14 दिसम्‍बर 2020

7- हाल ही में किस बैंक ने I Mobile Pay नामक UPI ऐप्‍प लांच किया ?
Which bank recently launched UPI app named I Mobile Pay ?
Ans — ICICI Bank

8- 8 दिसम्‍बर 2020 को प्रधानमंत्री मोदी ने इंडिया-मोबाईल कांग्रेस के किस संस्‍करण का उदघाटन किया ?
Which version of India-Mobile Congress was inaugurated by Prime Minister Modi in December 2020 ?
Ans– 4th

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment