Current Affairs 4 June 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF

Current Affairs 4 June 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF-
4 June कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 4 June 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF

1- दूसरा संयुक्‍त राष्‍ट्र सतत परिवहन सम्‍मेलन 2021 कहा आयोजित किया जायेगा ?
Where will the 2nd United Nations Sustainable Transport Conference 2021 be held ?
Ans — Beijing, China/ बीजिंग, चीन

2- हाल ही में किसने पहली एशिया-प्रशांत साइबर सुरक्षा कर्मचारी परिषद का गठन किया ?
Who recently constituted the fist Asia-Pacific Cyber Security Executive Council?
Ans — Microsoft / माइक्रोसाफ्ट

3- हाल ही में किसे WHO के कार्यकारी बोर्ड का अध्‍यक्ष बनाया गया ?
Who has been appointed as the new chairman of the Executive Board of WHO recently ?
Ans — Dr. Patrick Amoth / डॉ पैट्रिक अमेाथ

4- इजराइल के नये राष्‍ट्र‍पति कौन बने ?
Who became the new President of Israel ?
Ans — Isaac Herzog /  इसाक हजोंग

5- हाल ही में किस देश में इंसानों में दुनिया का पहला H10N3 बर्डफ्लू केस मिला ?
Recently in which country the world’s first H10N3 bird flu case was found in humans ?
Ans — China / चीन

6- WhatsApp ने भारत के लिये किसे शिकायत अधिकारी नियुक्‍त किया ?
Who was been appointed as the Grievance Officer for India by WhatsApp ?
Ans — Paresh B Lal / परंश बी लाल

7- विश्‍व साइकिल दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Bicycle Day celebrated ?
Ans — 3 June / 3 जून

8- ICC ने पुरूष ODI क्रिकेट विश्‍वकप में कितने टीमों तक विस्‍तार किया ?
ICC expanded to how many teams in the Men’s ODI Cricket World Cup ?
Ans — 14

9- हाल ही में संविधान सभा के अंतिम जीवित सदस्‍य का निधन हुआ, इनका क्‍या नाम था ?
Recently the last surviving member of the Constituent Assembly passed away, what was his name ?
Ans– T M Kaliyanan / टी एम कालियानन

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment