Current Affairs 31 October 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 31 October 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 31 October 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 31 October 2019 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में RBI ने किस बैंक पर धोखाधडी के मामलों में 35 लाख का जुर्माना लगाया गया ?
Recently which bank imposed a fine of 35 lakhs on frauds in which bank?
Ans — Tamil Nadu Market Bank / तमिलनाडु मार्केटाइल बैंक

2- ओडिशा सरकार ने संकट में लोगों की सहायता के लिये कौन सा कार्यक्रम शुरू किया ?
Odisha government launched which program to help people in crisis ?
Ans — Odisha Mo Family / उडीसा मो परिवार

3- हाल ही में स्‍टेचू  ऑफ यूनिटी में किस नाम से पहला कॉमन फाउंडेशन कोर्स शुरू हुआ ?
Recently under which name the first common foundation course started in the Statue of Unity ?
Ans — Aarambh / आरम्‍भ

4- हाल ही में ICC ने बांग्‍लादेश के किस खिलाडी पर 2 साल का प्रतिबंध लगा दिया है ?
Recently ICC banned which player from Bangladesh for 2 years ?
Ans — Shakib Al Hasan / शाकिब अल हसन

5-इराक गणराज्‍य में भारत के नये राजदूत कौन नियुक्‍त हुये ?
Who was appointed the new Ambassador of india  to the Republic of Iraq?
Ans — Virendra Singh Yadav / वीरेंद्र सिंह यादव

6- हावर्ड बिजनेस रिव्‍यु की CEO की लिस्‍ट में टाप 10 में कितने भारतीय शामिल है ?
How many Indians are included in the top 10 in the CEO’s list of Howard Business Review ?
Ans — 3

7- किस सोशल मीडिया नेटवर्क ने प्रिवेंटिव हेल्‍थ टूल लांच किया ?
Which social media network launched the preventive health tool ?
Ans — Facebook

8- किस गोल्‍फ खिलाडी ने जोजो चैंपियनशिप 2019 जीता ?
Which golfer won the Jojo Championship 2019 ?
Ans — Tiger Woods/ टाइगर वुडस

9- किस केंद्रीय मंत्री ने परमहंस योगानंद पर स्‍मारक सिक्‍का जारी किया ?
Which Union Minister released commemorative coin on Paramhansa Yogananda ?
Ans — Finance Minister / वित्‍त मंत्री

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment