Current Affairs 31 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 31 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
31 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 31 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में ADB ने भारत को Covid-19 से मुकाबला करने के लिये कितने मिलियन के अनुदान को मंजूरी दी है ?
Recently ADB approved how many million grant for India to compete with Covid-19 ?
Ans — 3 Million Dollars / 3 मिलियन डालर

2- हाल ही में अंतर्राष्‍ट्रीय मुद्रा कोष ने दक्षिण अफ्रीका को कितने मिलियन डालर का अनुदान दिया ?
Recently how many million dollar grant was given by International Monetary Fund to South Africa ?
Ans — 4.3 Billion Dollars / 4.3 बिलियन डालर

3- एशियन इंफ्रास्‍ट्रक्‍चर डेवलपमेंट बैंक ने बोर्ड ऑफ गवर्नेंस की 5वीं बैठक कहां हुई ?
Where was the 5th meeting of the Board of Governance of Asian Infrastructure Development Bank ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

4- संयुक्‍त राष्‍ट्र के महासचिव ने अपने नये सलाहकार समूह में किसे शामिल किया ?
Who did the Secretary General of the United Nations join his new advisory group ?
Ans — Archana Sorang/ अर्चना सोरंग

5- स्‍टेट बैंक ऑफ इंडिया ने किस देश में स्‍थानीय व्‍यवसायों के लिये $16 Mn की सहायता की है ?
In which country did State Bank of India help $16 Mn for local businesses ?
Ans — Maldives / मालदीव

6- हाल ही में किसने बहुत जरूरी हे नामक फसल बीमा अभियान शुरू किया ?
Recently who stated a crop insurance campaign called Very Important ?
Ans — Bharti AXA General Insurance

7- PayTm Money के नये मुख्‍य कार्यकारी अधिकारी कौन बनाये गये ?
Who was appointed as the new CEO of PayTm money ?
Ans — Varun Sridhar / वरूण श्रीधर

8- सीवर मैनहोल की सफाई के लिये रोबोट का इस्‍तेमाल करने वाला पूर्वोतर क्षेत्र का पहला शहर कौन बना ?
Who became the first city in the Northeast region to use robots to clean sewer manholes ?
Ans– Guwahati / गुवाहाटी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment