Current Affairs 31 Dec 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 31 Dec 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 31 Dec कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 31 Dec 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने लकडी के उपग्रह बनाने की घोषणा की ?
Which country recently announced the making of wooden satellites ?
Ans — Japan / जापान

2- हाल ही मेें किसे सीमा सुरक्षा बल का महानिदेशक नियुक्‍त किया गया ?
Recently who was appointed as Inspector General of Border Security Force ?
Ans — Sunil Kumar / सुनील कुमार

3- हाल ही में किस देश ने INS सिंधुवीर को औपचारिक रूप से अपनी नौसेना में शामिल किया ?
Which country recently inducted INS Sindhuveer into its navy ?
Ans — Myanmar / म्‍यामार

4- हाल ही में स्‍काईरूट एयरोस्‍पेस ने किस नाम से भारत का पहले निजी सर्किट का सफल परीक्षण किया ?
Recently by which name Skyroot Aerospace successfully tested India’s firs private rocket ?
Ans — KALAM-S / कलाम-S

5- हाल ही में ICICI बैंक ने फास्‍ट टैग जारी करने के लिए किसके साथ साझेदारी की ?
Recently ICICI Bank partnered with whom to issue fast tag ?
Ans — Google Pay / गूगल पे

6- समुद्र से संबंधित जानकारिया साझा करने के लिये Digital Ocean ऐप्‍प किसने लांच किया ?
Who launched Digital Ocean app to share ocean related information ?
Ans — INCOIS

7- हाल ही में किसने 100वीं किसान रेल को हरी झंडी दिखाई ?
Who recently flagged off the 100th Kisan Rail ?
Ans — Narendra Modi / नरेंद्र मोदी

8- मुलघ मेडल पाने वाले पहले क्रिकेटर कौन बने ?
Who became the first cricketer to get mulagh medal ?
Ans — Anjikya Rahane / अंजिक्‍या रहाणे

9- BWF ने किस बैडमिंटन खिलाडी पर 5 वर्षो के लिये प्रतिबंध लगाया ?
Which badminton player was banned by BWF for 5 years ?
Ans — Nikita Khakimov / निकिता खाकीमोव

 

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment