Current Affairs 3 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 3 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 3 Sept कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 3 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

1- रक्षामंत्री राजनाथ सिंह SCO की बैठक में शामिल हाेने किस देश की यात्रा पर गये ?
Defense Minister Rajnath Singh visited which country to attend the SCO meeting ?
Ans — Russia / रूस

2- किस राज्‍य सरकार ने प्रत्‍येक जिले में बिजली चोरी विरोधी पुलिस स्‍टेशन स्‍थगित करने की घोषणा की ?
Which state government announced setting up of anti-power police station in each district ?
Ans — Uttar Pradesh / उत्‍तरप्रदेश

3- हाल ही में किस बैंक ने होम उत्‍सव शुरू किया ?
Which bank recently started Home Utsav ?
Ans — ICICI Bank / ICICI बैंक

4- साइक्लिंग फेडरेशन ऑफ इंडिया ने कब साइक्लिंग शिखर सम्‍मेलन की मेजबानी करने की घोषणा की ?
When did the Cycling Federation of India announce the hosting of the Cycling Summit ?
Ans — 2021

5-हिंदुस्‍तान शिपयार्ड लिमिटेड के नये CMD कौन बने ?
Who became the new CMD of Hindustan Shipyard Limited ?
Ans — Hemant Khatri / हेमंत खत्री

6- हाल ही में अवीक सरकार को किस न्‍यूज एजेंसी का अध्‍यक्ष बनाया गया ?
Recently Avik Sarkar was made the chairman of which news agency ?
Ans — PTI

7- CBDT के अध्‍यक्ष प्रमोद चंद्र मोदी को कितने महीनों का विस्‍तार मिला ?
How many months did CBDT President Pramod Chandra Modi get ?
Ans — 6 Month / 6 महीने

8- किस महारत्‍न कंपनी ने 2023-24 तक भारत में 1.22 लाख निवेश करने की घोषणा की ?
Which Maharatna Company announced to invest 1.22 lakh crore in India by 2023-24 ?
Ans — CIL

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment