Current Affairs 3 February 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 3 February 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 3 February 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

1- ऑस्‍ट्रेलियन ओपन 2020 के पुरूष एकल का खिताब किसने जीता ?
Who won the men’s singles title of Australian Open 2020 ?
Ans — Novak Djokovik / नोवाक जोकोविच

2- हाल ही में किस रिपोर्टर को गौरी लंकेश पुरस्‍कार 2020 दिया गया ?
Which reporter was recently given the Gauri Lankesh Award 2020 ?
Ans — Yusuf Jamil / युसुफ जमील

3- किस राज्‍य सरकार ने YSR पेंशन कनुका योजना शुरू की है ?
Which state government launched the YSR Pension Kanuka scheme ?
Ans – Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

4- हाल ही में कनाडा के नये उच्‍चायुक्‍त कौन नियुक्‍त किये गये ?
Who was appointed the new Canadian High Commissioner recently ?
Ans — Ajay Bisaria / अजय बिसारिया

5- नेपाल में भारत के राजदूत कौन बने ?
Who became the Ambassador of India to Nepal ?
Ans — Vijay Mohan / विजय मोहन

6- किस राज्‍य में भारत की पहली फ्रूट ट्रेन शुरू की गई ?
Which state India’s first fruit train was launched ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

7- ऑस्‍ट्रेलियन ओपन 2020 के पुरूष युगल का खिताब किसने जीता ?
Who won the men’s doubles title of Australian Open 2020 ?
Ans — J. Salisbury and R. Ram / जे सालिसबरी और आर राम

8- आर्थिक सर्वेक्षण 2020 के अनुसार वित्‍तीय वर्ष 2019-20 के लिये भारत की विकास दर कितनी होगी ?
According to the Economic Survery 2020, what will be India’s growth rate for the financial year 2019-20 ?
Ans — 5.0

9- हाल ही में अरविंद कृष्‍ण को किस कंपनी का नया CEO  नियुक्‍त किया गया ?
Recently Arvind Krishna was appointed the new CEO of which company ?
Ans — IBM

10 – अटलांटिक महासागर को पार करने वाली पहली बधिर व्‍यक्ति कौन बनी है ?
Who became the first deaf person to cross the Atlantic Ocean ?
Ans — Mo O Braiyan / मो ओ ब्रायन

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment