Current Affairs 3 April 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 3 April 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-     3 April कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 3 April 2020 In Hindi+English Gk Question

1- वर्ल्‍ड एथलेटिक्‍स चैंपियनशिप 2021 कब तक के लिये स्‍थगित किया गया ?
How long was the World Athletics Championship 2021 postponed ?
Ans — 2022

2- हाल ही में किसने कोराेना चायरस से फैली महामारी के इलाज के लिये कोरोना केयर बीमा पालिसी लांच की ?
Recently who launched a corona cure insurance policy to treat the epidemic of corona virus ?
Ans — PhonePe

3- विश्‍व आत्‍मकेंद्रित जागरूकता दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Autism Awareness Day celebrated ?
Ans — 2 April / 2 अप्रैल

4- हाल ही में भारत पे ने कोविड-19 संबंधित बीमा शुरू करने के लिये किससे समझौता किया ?
Recently, Bharat Pe entered into an agreement with which to introduce Covid-19 related insurance ?
Ans — ICICI Lombard / ICICI लोम्‍बार्ड

5- 1 अप्रैल 2020 को भारतीय रिजर्व बैंक ने अपना कौन सा स्‍थापना दिवस मनाया ?
Which establishment day was celebrated by Reserve Bank of India on 1 April 2020 ?
Ans — 85th / 85वां

6- हाल ही में किसने संयुक्‍त राष्‍ट्र पेंशन कौष से इस्‍तीफा दिया ?
Who recently resigned from United Nations Pension Fund ?
Ans — Sudhir Rajkumar / सुधीर राजकुमार

7- Youtube ने किस नाम से शॉर्ट वीडियों मोबाइल एप्‍प लांच करने की घोषणा की है ?
In what name did youtube announce to launch of the short video mobile app ?
Ans — Shorts

8- टाटा पावर ने कहॉ पर शुआखेवी हाइड्रो पावर प्रोजेक्‍ट का संचालन शुरू किया ?
Where did Tata Power Start operating Shuakhevi Hydro Power Project ?
Ans — Georgia / जॉर्जिया

9- पंचश्री से संबंधित स्‍वण्र मंदिर के किस पूर्व हजूरी रागी का काेविड-19 के कारण निधन हो गया है ?
Which former Hazuri Ragi of the Golden Temple honored with Padma Shri died due to Covid-19 ?
Ans — Bhai Nirmal Singh / भाई निर्मल सिंह

10 – हाल ही में कोविड-19 के कारण किस एमी पुरस्‍कार विजेता गायक का निधन हो गया ?
Which Emmy Award winning singer died recently due to Covid-19 ?
Ans — Adam Schlesinger // एडम स्‍लेसिंगर

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment