Current Affairs 28 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 28 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
28 Oct कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 28 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने भारत के साथ 2+2 लेवल की वार्ता की ?
Which country recently held 2+2 level talks with India ?
Ans — America / अमेरिका

2- डाक विभाग ने 24 अक्‍टूबर को किसके स्‍थापना दिवस पर स्‍मारक डाक टिकट जारी किया ?
On whose foundation day did the postal department issue a commemorative stamp on October 24 ?
Ans — UNO / यूएनओ

3- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने ई धरती जियो पोर्टल लांच किया ?
Which Union Minister recently launched E Dharti Jio Portal ?
Ans — Hardeep Singh Puri / हरदीप सिंह पुरी

4- किस मंत्रालय द्वारा Life in Miniature प्रोजैक्‍ट लांच किया ?
Which ministry launched the Life In Miniature project ?
Ans — Ministry of Culture / संस्‍कृति मंत्रालय

5- फोर्ब्‍स की वर्ल्‍ड बेस्‍ट एम्‍प्‍लायर लिस्‍ट 2020 में शीर्ष पर कौन है ?
Who topped Forbes World’s Best Employer List 2020 ?
Ans — Samsung / सैमसंग

6- फेडरेशन ऑफ इंडियन फेंटेसी स्‍पोर्टस का अध्‍यक्ष किसे बनाया गया ?
Who was made the president of Federation of Indian Fantasy Sports ?
Ans — Vimal Julka / विमल जुल्‍का

7- गिनी के तीसरी बार राष्‍ट्र‍पति कौन बने ?
Who became the President of Guinea for the third time ?
Ans — Alpha Conde / अल्‍फा कॉन्‍डे

8- हाल ही में जापान ने कब तक शून्‍य कार्बन उत्‍सर्जन करने की घोषणा की ?
How long did Japan recently announce Zero carbon emissions ?
Ans — 2050

9- हाल ही में ICICI बैंक ने किस देश में अपना परिचालन बंद किया ?
Recently ICICI Bank closed its operations in which country ?
Ans — Sri Lanka / श्रीलंका

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment