Current Affairs 28 May 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 28 May 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 28 May कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 28 May 2020 In Hindi+English Gk Question

1- सितम्‍बर 2020 में किस थीम के साथ हुनर हाट मेला आयोजित किया जायेगा ?
With which theme will the Hunar Haat fair be held in September 2020 ?
Ans — Local To Global

2- किस राज्‍य सरकार ने वन धन योजना नामक वेबिनार का आयोजन किया है ?
Which state government organized a webinar called Van Dhan Yojana ?
Ans — Rajasthan / राजस्‍थान

3- नासा ने 2025 में लांच किये जाने वाले टेलिस्‍कोप का नाम किसके नाम पर रखा ?
After whom did NASA name the telescope to be launched in 2025 ?
Ans — Nancy Grace Roman / नैन्‍सी ग्रेस रोमन

4- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने चारधाम कनैक्टिविटी परियोजना के तहत एक सुरंग का उदघाटन किया है ?
Which Union Minster recently inaugurated a tunnel under the Chardham Connectivity Project ?
Ans — Nitin Gadkari / नितिन गडकरी

5- हाल ही में किसने CatchUp नामक कालिंग एप्‍प लांच किया है ?
Who recently launched a calling app called CatchUp ?
Ans — Facebook / फेसबुक

6-नाइजर गणराज्‍य के भारत के नये राजदूत कौन नियुक्‍त हुये है ?
Who was appointed the new ambassador of India to the Republic of Niger ?
Ans — PK Nair / पीके नायर

7- किस स्‍वदेशी कंपनी ने आम (आर्डर मी) नामक एप्‍प लांच किया है ?
Which indigenous company launched an app named Om(Order Me) ?
Ans — Patanjali / पतंजलि

8- हाल ही में किसे UN मिलिट्री जेडर एडवोकेट ऑफ द ईयर अवार्ड से सम्‍मानित किया जायेगा ?
Who has recently been awarded the UN Military Gender Advocate of the Year Award ?
Ans — Major Suman Gawani / मेजर सुमन गयानी

9- हाल ही में किस सेलेब्रिटी ने ग्रूमिंग और पर्सनल केयर ब्रांड FRSH लांच किया ?
Which celebrity launched grooming and personal care brand FRSH ?
Ans — Salman Khan / सलमान खान

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment