Current Affairs 28 December 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 28 December 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 28 December 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 28 December 2019 In Hindi+English Gk Question

1- भारतीय रेलवे ने लोगों को पहाडो का दृश्‍य दिखाने के लिये कौन सी ट्रेन शुरू की है ?
Which train was started by Indian Railways to show people the view of the mountains ?
Ans — Him Darshan Express / हिम दर्शन एक्‍सप्रेस

2- हाल ही में दूसरा ईट राइट मेला कहा शुरू हुआ ?
Where did the second Ear Right Fair start recently ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

3- केंद्र सरकार ने कब तक डिजिटल रेडियाे लांच करने की घोषणा की ?
How long did the central government announce to launch digital radio ?
Ans — 2024 / 2024 तक

4- पुस्‍तक Dreams of a Billion India & the Olympic Games को किसने लिखा ?
Who wrote the book Dream of a Billion : India & the Olympic Games ?
Ans — Borin Mazumdar & Nalin Mehra / बोरिन मजूमदार और नलिन मेहता

5- बंगलुरू ओपन गोल्‍फ चैंपियनशिप 2019 का खिताब किसने जीता ?
Who won the title of Bangalore Open Golf Championship 2019 ?
Ans — Abhinav Lohan /  अभिनव लोहान

6- हाल ही में किस राज्‍य मे दक्षिण भारत का सबसे पुराना संस्‍कृत शिलालेख खोजा गया ?
Recently in which state the oldest Sanskrit Inscription of South India was discovered ?
Ans — Andra pradesh / आंध्र प्रदेश

7- हाल ही में संयुक्‍त राष्‍ट्र द्वारा किसे वर्ल्‍ड मोस्‍ट फेमस टीनएजर घोषित किया गया ?
Who was recently declared the World Most Famous Teenager by the United Nations ?
Ans — Malala Yousafzai / मलाला युसुफजई

8- हाल ही में किसने राजस्‍व खुफिया निदेशालय के सम्‍मान में डाक टिकट जारी किया ?
Recently who released postage stamp in ho9- nor of Directorate of Revenue Intelligence ?
Ans — Nirmala Sitharaman / निर्मला सीतारमण

9- राष्‍ट्रीय जनजातीय नृत्‍य उत्‍सव 2019 कहॉ शुरू हुआ ?
Where did the National Tribal Dance Festival 2019 begin ?
Ans — Raipur / रायपुर

10 – किस राज्‍य में BPCL के LPG बॉटलिंग प्‍लांट का उदघाटन किया गया ?
In which state BPCL’s LPG battling plant was inaugurated ?
Ans — Odisha / ओडिशा

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment