Current Affairs 27 October 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 27 October 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF– 27 October 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 27 October 2019 In Hindi+English Gk Question

1- विजय हजारे ट्राफी 2019 किसने जीता ?
Who won the Vijay Hazare Trophy 2019 ?
Ans — Karnataka / कर्नाटक

2- विश्‍व बैंक ने किस राज्‍य सरकार के साथ समझौता किया है ?
The world bank signed an agreement with which state government ?
Ans — Odisha / उडीसा

3- हाल ही में अयोध्‍या के दीपोत्‍सव में कितने लाख दीये जलाकर विश्‍व रिकार्ड बनाया गया ?
Recently, the world record was set by burning how many lakhs of lamps at the festival of Ayodhya ?
Ans — 5.5 Lakh / 5.5 लाख

4- दक्षिण अफ्रीका के किस क्रिकेटर को MCC का मानद आजीवन सदस्‍य चुना गया है ?
Which South African cricketer was elected an honorary life member of the MCC ?
Ans — Graeme smith / ग्रीम स्मिथ 

5- दुनिया के सबे अमीर आदमी कौन बने है ?
Who became the richest man in the world ?
Ans — Bill Gates / बिल गेटस

6- भारतीय विमानपतन प्राधिकरण के अध्‍यक्ष किसे नियुक्‍त किया गया है ?
Who was appointed with the prestigious office of the Air Property Authority ?
Ans — Arvind SIngh / अरविंद सिंह

7- हरियाणा के दुबारा मुख्‍यमंत्री कौन बने है ?
Who became the Chief Minister of Haryana again ?
Ans — Manohar Lal Khattar / मनोहर लाल खट्टर

8- हाल ही में किस अभिनेता को गोल्‍डन ड्रैगन अवार्ड से सम्‍मानित किया गया ?
Which actor was recently awarded the Golden Dragon Award ?
Ans — Navajuddin Siddiqui / नवाजुदीन सिद्यकी 

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment