Current Affairs 27 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 27 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
27 Oct कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 27 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question

1- पुर्तगाल ग्रैंड प्रिक्‍स 2020 फॉर्मूला वन रेस किसने जीती ?
Who won the Portugal Grand Prix 2020 Formula One Race ?
Ans — Lewis Hamilton / लुईस हैमिल्‍टन

2- हाल ही में किसने शहरी शिक्षा नीति में सुधार के लिये पैनल का गठन किया है ?
Recently who formed the panel to reform the urban education policy ?
Ans — NITI Aayog / नीति आयोग

3- विश्‍व बैंक ने किस राज्‍य को सैंड डयून पार्क के लिये 3 करोड की मंजूरी दी है ?
Which state has the World Bank approved 3 crore for Sand Dunes Park ?
Ans — Goa / गोवा

4- हाल ही में BSE ने छोटे स्‍टार्टअप के लिये किससे समझौता किया ?
With whom did the BSE tie up for small startups recently ?
Ans — ICICI

5- प्रधानमंत्री आत्‍मनिर्भर स्‍वानिधि योजना को लागू करने में शीर्ष राज्‍य कौन बना ?
Who became the top state in the implementation of the Prime Minister’s Self-Reliant Swanidhi Scheme ?
Ans — Uttar Pradesh / उत्‍तरप्रदेश

6- किस देश ने कोविड-19 टीके के लिये विश्‍व बैंक से $500मिलियन की सहायता मांगी ?
Which country sought $500 million in assistance from the World Bank for the Covid-19 vaccine ?
Ans — Bangladesh / बांग्‍लादेश

7- भारतीय मूल के वेवल रामकलयान को किस देश का राष्‍ट्रपति चुना गया ?
Waval Ramkalwan of Indian origin was elected the President of which country ?
Ans — Seychelles / सेशेल्‍स

8- हाल ही में किसने सबसे अधिक हीरे वाली एक अंगूठी बनाने का गिनीज बुक ऑफ वर्ल्‍ड रिकार्ड बनाया ?
Recently who made the Guinness Book of World Records for making the most diamond ring ?
Ans — The Diamond Store Bai Chandubhai / द डायमंड स्‍टोर बाई चंदूभाई

9- मल्‍टीप्‍लेक्‍स एसोसिएशन ऑफ इंडिया ने किसे PVR का अध्‍यक्ष नियुक्‍त किया ?
Who was appointed as the Chairman of PVR by Multiplex Association of India ?
Ans– Kamal Gyanchandni / कमल ज्ञानचंदानी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment