Current Affairs 27 May 2021 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 27 May 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF-
27 May कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 27 May 2021 In Hindi+English Gk Question

1- केंद्रीय जांच ब्‍यूरो के नये निदेशक कौन बने ?
Who became the new director of Central Bureau of Investigation ?
Ans — Subodh Kumar Jaiswal / सुबोध कुमार जायसवाल

2- हाल ही में किसने 74वीं विश्‍व स्‍वास्‍थ्‍य सभा की अध्‍यक्षता की ?
Recently who chaired the 74th World Health Assembly ?
Ans — Dr. Harshvardhan / डॉ हर्षवर्धन

3- हाल ही में भारत ने किस देश के साथ 3 साल के लिये कृषि सहयोग पर समझौता किया ?
Recently with which country did India enter into an agreement on agricultural cooperation for 3 years ?
Ans — Israel / इजराइल

4- हाल ही में किसे लाइ‍बिरिया में भारत का नया राजदूत बनाया गया ?
Who was recently appointed the new Ambassador of India to Liberia ?
Ans — Pradeep Kumar Yadav / प्रदीप कुमार यादव

5- हाल ही में कहॉ के चीकू को जीआई टैग दिया गया ?
Where did Chiku recently get a GI tag ?
Ans — Palghar, Maharashtra / पालघर, महाराष्‍ट्र

6- हाल ही में किसने अंतर्राष्‍ट्रीय डबलिन साहित्‍य पुरस्‍कार 2021 जीता ?
Who recently won the International Dubline Literary Award 2021 ?
Ans — Valeria Lucelli / वेलेरिया लुसेली

7- मोहाली अंतर्राष्‍ट्रीय हॉकी स्‍टेडियम का नाम बदलकर किसके नाम पर रखा गया ?
The Mohali International Hockey Stadium was renamed after whom ?
Ans — Balbir Singh / बलवीर सिंह

8- हाल ही में किसे ऑक्‍सफोर्ड यूनिवर्सिटी छात्रसंघ का नया अध्‍यक्ष नियुक्‍त किया गया ?
Recently who was appointed the new president of Oxford University Students Union ?
Ans– Anvi Bhutani / अन्‍वी भूटानी

9- हाल ही में किसने मोस्‍ट वैल्‍युएबल मेडिकल इनोवेशन के लिये गोल्‍ड स्‍टीवी अवार्ड किसने जीता ?
Who recently won the Gold Stevie Award for Most Valuable Medical Innovation ?
Ans — Spice Health / स्‍पाइस हेल्‍थ

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment