Current Affairs 27 June 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 27 June 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 27 June कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 27 June 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किसने आत्‍मनिर्भर उत्‍तरप्रदेश रोजगार अभियान का उदघाटन किया ?
Who recently inaugurated self-reliant Uttar Pradesh Employment Campaign ?
Ans — Narendra Modi / नरेन्‍द्र मोदी

2- हाल ही में किस राज्‍य ने मुख्‍यमंत्री मातृ पुष्टि उपहार योजना शुरू किया ?
Which state recently launched the Mukhyanmantri Matri Pushti Uphar Scheme ?
Ans — Tripura / ि‍त्रपुरा

3- हाल ही में #MeToo नामक पुस्‍तक किसने लिखी ?
Who recently wrote a book called #MeToo ?
Ans — Karan Puri / करन पुरी

4- किस देश में भारत के बाहर दुनिया का पहला योग विश्‍वविद्यालय खोला जायेगा ?
In which country will the world’s first yoga university be opened outside India ?
Ans — America / अमेरिका 

5- AWMS तकनीक स्‍थापित करने वाला भारत का पहला एयरपोर्ट कौन बना ?
Who became the first airport in India to install AWMS Technology ?
Ans — Bengaluru Int. Airport / बेंगलुरू इंटरनेशनल एयरपोर्ट

6- टोरंटो इंटरनेशनल फिल्‍म फेस्टिवल 2020 में किस भारतीय को 50 एम्‍बेस्‍डर में शामिल किया गया ?
Which Indian was included in the 50 Ambassador at the Toronto International Film Festival 2020 ?
Ans — Priyanka Chopra & Anurag Kashyap / प्रियंका चोपडा और अनुराग कश्‍यप

7- किस राज्‍य ने ई-पंचायत पुरस्‍कार 2020 जीता ?
Which state won the e-Panchayat award 2020 ?
Ans — Himachal Pradesh / हिमांचल प्रदेश

8- MCC की अध्‍यक्ष बनने वाली पहली महिला कौन बनी ?
Who became the first woman who became the president of MCC ?
Ans — Clare Connor / क्‍लेयर कोनोर

9- हाल ही में किसने रक्षा कान्‍क्‍लेव 2020 गुजरात का उदघाटन किया?
Who recently inaugurated Defense Conclave 2020 Gujarat ?
Ans — Shripad Yeso Naik / श्रीपद यसो नाइक

10 – इंग्लिश प्रीमियर लीग 2019-20 का खिताब किसने जीता है ?
Who won the English Premier League 2019-20 title ?
Ans — Liverpool / लिवरपूल

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment