Current Affairs 27 January 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 27 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 27 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 27 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में कितने व्‍यक्तियों को 2020 के लिये पद्यम विभूषण पुरस्‍कार प्रदान किये गये ?
Recently how many individuals were awarded the Padma Vibhushan Award for 2020 ?
Ans — 7

2- 25 जनवरी 2020 को हिमांचल प्रदेश ने अपना कौन सा स्‍थापना दिवस मनाया ?
Which Foundation Day was celebrated by Himachal Pradesh on 25 January 2020 ?
Ans — 50th

3- हाल ही में किस देश ने ई-पासपोर्ट सुविधा शुरू की ?
Which country recently introduced e-passport facility ?
Ans — Bangladesh / बांग्‍लादेश

4- भारत के 71वें गणतंत्र दिवस पर किस देश के राष्‍ट्रपति मुख्‍य अतिथि थे ?
The President of which country was the chief guest on the 71st Republic Day of India ?
Ans — Brazil / ब्राजील

5- हाल ही मे किस राज्‍य में नये ईल सांप प्रजाति की खोज हुई ?
Which state recently discovered the new eel snake species ?
Ans — Odisha / ओडिशा

6- हाल ही में STEM में महिलाओ पर अंतर्राष्‍ट्रीय शिखर सम्‍मेलन कहॉ आयोजित किया गया ?
Where was the International Summit on Women recently held at STEM ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

7- कंद्रीय सडक परिवहन और राजमार्ग मंत्रालय ने किस नाम से वेब पोर्टल लांच किया ?
The Union Minister of Road Transport and Highways launched a web portal under what name ?
Ans — GATI

8- Samsung के नये प्रबंध निदेशक कौन नियुक्‍त किये गये ?
Who was appointed the new managing director of Samsung ?
Ans — Ken Kang / केन कांग

9- गणतंत्र दिवस के अवसर पर नई दिल्‍ली के लाल किला मैदान में कौन सा पर्व शुरू हुआ ?
Which festival started in New Delhi’s Red Fort ground on the occasion of Republic Day ?
Ans — Bharat Festival / भारत पर्व

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment