Current Affairs 27 August 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 27 August 2019 In Hindi+English Gk Question 27 अगस्त 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 27 August 2019 In Hindi+English Gk Question

1- प्रधानमंत्री मोदी ने कहॉ पर RuPay कार्ड लांच किया ?
Where did Prime Minister Modi launch RuPay card ?
Ans — UAE

2- एक रिपोर्ट के अनुसार भारतीय रेलवे ने ट्रेन के डिब्‍बों में कितने बायो-टायलेट लगाए ?
According to a report, how many bio-toilets did indian Railways put in train coaches ?
Ans — 2 Lakhs / 2 लाख

3- ICC के जनरल काउंसिल और कंपनी सेक्रेटरी कौन नियुक्‍त हुये ?
Who was appointed General Council and Company Secretary of ICC ?
Ans — Jonathan Hall / जानाथन हॉल

4- भारतीय वायुसेना प्रमुख बी एस धनोआ किस देश की 3 दिवसीय चात्रा पर हैं ?
Indian Air Force Chief BS Dhanoa is on a 3-day visit to which country ?
Ans — Thailand / थाईलैंड

5- हाल ही में 129वां डुरंड कप‍ किसने जीता ?
Who recently won the 129th Durand Cup ?
Ans — Gokulam Kerala FC / गोकुलम केरल FC

6- वर्ल्‍ड तीरंदाजी यूथ चैंपियनशिप में कैंडेड वर्ल्‍ड चैंपियन कौन बनी ?
Who became the cadet world champion in the World Archery Youth Championship ?
Ans — Komalika Barri / कोमलिका बारी

7- प्रधानमंत्री मोदी ने कहा पर श्रीकृष्‍ण मंदिर के पुनर्विकास परियोजना का शुभारंभ किया ?
Where did Prime Minister Modi Inagurate the Sri Krishna temple redevelopment project ?
Ans — Bahrain / बहरीन

8- किसने बांद्रा स्‍टेशन के विरासत डाक टिकट का शुभारंभ किया ?
Who launched the heritage stamp of Bandra station ?
Ans — Shahrukh Khan / शाहरूख खान

9- किस केद्रीय मंत्री ने NCAE का उदघाटन किया ?
Which union minister inaugurated NCAE ?
Ans — Prakash Javadekar / प्रकाश जावडेकर

10- किस संस्‍थान ने DSME के साथ समझौता किया ?
Which institute did the same institute agree with DSME ?
Ans — IIT Delhi / IIT दिल्‍ली

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment