Current Affairs 26 November 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 26 November 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 26 November 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 November 2019 In Hindi+English Gk Question

1- भारतीय संविधान दिवस कब मनाया जाता है ?
When is Indian Constitution Day Celebrated ?
Ans — 26 November / 26 नवम्‍बर

2- डेविस कप 2019 का खिताब किसने जीता है ?
Who won the Davis Cup 2019 title ?
Ans — Rafael Nadal / राफेल नडाल

3- संगाई महोत्‍सव 2019 कहॉ शुरू हुआ ?
Where did the Sangai Festival 2019 begin ?
Ans — Manipur / मणिपुर

4- हाल ही में एथलीट ऑफ द ईयर किसे चुना गया ?
Who was recently elected Athlete of the Year ?
Ans — Eliud Kipchoge & Dalilah Muhammad / एलियुद किपचोगे और दलीलाह मुहम्‍मद

5- आंध्र प्रदेश की नई राजधानी के रूप में किसे शामिल किया गया ?
Which was included as the new capital of Andhra Pradesh ?
Ans — Amravati / अमरावती

6- हाल ही में NCC ने अपना कौन सा स्‍थापना दिवस मनाया ?
Recently which NCC celebrated its foundation day ?
Ans — 71th / 71 वां

7- हाल ही में स्‍काटिश ओपन 2019 का खिताब किसने जीता ?
Who recently won the title of Scottish Open 2019 ?
Ans — Lakshya Sen / लक्ष्‍य सेन

8- महिलाओ के खिलाफ हिंसा उन्‍मूलन का अंतर्राष्‍ट्रीय दिवस कब मनाया गया ?
When was the International Day for the Elimination of Violence Agains Women observed ?
Ans — 25 November / 25 नवम्‍बर

9- नौसेना की पहली महिला पायलट कौन बनी ?
Who became the first female pilot of the Navy ?
Ans — Shivangi Swaroop / शिवांगी स्‍वरूप

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

2 Thoughts to “Current Affairs 26 November 2019 In Hindi+English Gk Question”

  1. Ashfaq ahmad

    Sir pdf file bhejiye current affairs ka whats app group pr

    1. Ok..bro….Thanks for feedback.. share with your friends also,..

Leave a Comment