Current Affairs 26 May 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 26 May 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
26 May कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 May 2020 In Hindi+English Gk Question

1- किस राज्‍य के मुख्‍यमंत्री ने श्रम सिद्धि अभियान शुरू किया है ?
Which state’s Chief Minister started Shram Siddhi Abhiyan ?
Ans — Madhya Pradesh / मध्‍य प्रदेश

2- किस राज्‍य सरकार ने रिस्‍टार्ट पैकेज योजना शुरू की है ?
Which state government introduced the Restart Package scheme ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

3- किस राज्‍य की कैबिनेट ने खलों को उद्योग का दर्जा दिया है ?
Which state cabinet gave the status of sports to industry ?
Ans — Mizoram / मिजोरम

4- हाल ही में किसे जोमैटो के सह-संस्‍थापक के रूप में पदोन्‍नत किया गया ?
Who was recently promoted as co-founder of Jomato ?
Ans — Mohit Gupta / मोहित गुप्‍ता

5- दक्षिण एशिया में जलवायु परिवर्तन के लिये विश्‍व बैंक का प्रैक्टिस मैनेजर किसे नियुक्‍त किया गया ?
Who was appointed as the World Bank’s Practice Manager for Climate Change in South Asia ?
Ans — Abhas Jha / अभास झा

6- विश्‍व कछुआ दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Turtle Day celebrated ?
Ans — 23 May / 23 मई

7- वोडाफोन ने किसे अपना नया अध्‍यक्ष नियुक्‍त किया है ?
Whom did Vodafone appoint as its new president ?
Ans — Van Boxmaker / वैन बॉक्‍समेकर

8- दुनिया की सबसे तेज इंटरनेट स्‍पीड का विश्‍व रिकार्ड किस देश ने बनाया हे ?
Which country made the world’s fastest internet speed world record ?
Ans — Australia / आस्‍ट्रेलिया

9- हाल ही में स्‍पेनिश खिलाडी आर्टिज अदूरिज ने संन्‍यास की घोषणा की ये किस खेल से संबंधित हे ?
Recently the Spanish Player Artiz Aduriz announced his retirement from which sport ?
Ans — Football / फुटबाल

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment