Current Affairs 26 March 2020 In Hindi+English Gk Question

2 Likes Comment

Current Affairs 26 March 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 26 March 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 March 2020 In Hindi+English Gk Question

1- अमेरिका और किस देश के बीच Native Fury नामक सैन्‍याभ्‍यास शुरू हुआ ?
A Practice called Native Fury started between America and which country ?
Ans — United Arab Emirates / संयुक्‍त अरब अमीरात

2- जी-20 शिखर सम्‍मेलन 2020 की अध्‍यक्षता कौन सा देश करेगा ?
Which country will preside over the G-20 Summit 2020 ?
Ans — Saudi Arab / सउदी अरब

3- चुनाव आयोग ने कोरोना वायरस महामारी की वजह से कौन सा चुनाव स्‍थगित किया ?
Which election was postponed by the Election Commission due to the corona virus epidemic ?
Ans — Rajya Sabha Elections / राज्‍यसभा चुनाव

4- किस उपन्‍यासकार को वर्ष 2020 का PEN हेमिंगो पुरस्‍कार विजेता चुना गया ?
Which novelist was chosen as the winner of the PEN Hemingway Award for the year 2020 ?
Ans — Ruchika Tomar / रूचिका तोमर

5- किस भारतीय फुटबालर को COVID-19 के खिलाफ फीफा के जागरूकता अभियान में शामिल किया गया ?
Which Indian Footballer was included in FIFA’s awareness campaign against COVID-19 ?
Ans — Sunil Chhetri / सुनील छेत्री

6- हाल ही में किस राज्‍य मेें तेलगु नव वर्ष उगाडी मनाया गया ?
Which state recently celebrated the Telugu New Year Ugadi ?
Ans — Telangana & Andhra Pradesh / तेलंगाना और आंध्र प्रदेश

7- कौन सा संस्‍थान वैश्विक हाइपरलूप पॉड स्‍पर्धा का आयोजन करेगा ?
Which Institute will host the Global Hyperloop Pod Competition ?
Ans — IIT Madras / IIT मद्रास

8- युटयूब ने किस देश में अपनी वीडियो स्‍ट्रीमिंग क्‍वालिटी घटा दी है ?
In which country Youtude reduced its video streaming quality ?
Ans — India / भारत

9- वालमार्ट इंडिया के अगले CEO कौन नियुक्‍त हुये ?
Who was appointed the next CEO of Walmart India ?
Ans — Sameer Aggarwal / समीर अ्ग्रवाल

10- हाल ही में किसके पात्र राशनकार्ड धारको को 2 महीने के अग्रिम राशन देने की घोषणा की ?
Recently who announced giving 2 months advance ration to eligible ration card holders ?
Ans — Jammu Kashmir / जम्‍मू कश्‍मीर

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

You might like

Risshu Chawla

About the Author: Rishav Chawla

My Name is Rishav Chawla . I am the admin of RTstudy.in . I have completed 12th and after that i was completed my diploma with information technology. I am providing study materials to students in hindi for class 12th , 10th And polytechnic and other sarkari exam gk related .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *