Current Affairs 26 June 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 26 June 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 26 June कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 June 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में केंद्रीय मंत्रिमंडल ने किस नाम से स्‍पेस केंद्र की स्‍थापना की है ?
By what name did the Union Cabinet recently established a space center ?
Ans — IN-SPACe

2- माली गणराज्‍य ने किस भारतीय कंपनी से 500 MW सोलर पार्क के लिये समझौता किया है ?
Republic of Malli Signed an agreement with which Indian company for 500 MW solar park ?
Ans — NTPC

3 –  हाल ही में गुजरात के 5वें लोकायुक्‍त कौन बनाये गये है ?
Recently who became the 5th Lokayukta of Gujarat ?
Ans — Rajesh Shukla / राजेश शुक्‍ला

4- हाल ही में किस राज्‍य सरकार ने लैपटॉप योजना 2020 शुरू की है ?
Which state government recently started the Laptop Scheme 2020 ?
Ans — Kerala / केरल

5- हाल ही में कहॉ पर भारत का पहला आत्‍मनिर्भर पेट्रोल पंप खोला गया ?
Where was India’s first self-sufficient petrol pump opened recently ?
Ans — Pune / पुणे

6- हाल ही में किस एयरपोर्ट को इंटरनेशनल एयरपोर्ट का दर्जा दिया गया ?
Which airport was recently given the status of International Airport ?
Ans — Kushinagar Airport / कुशीनगर एयरपोर्ट

7- केंद्रीय मंत्री जितेंद्र सिंह ने कहॉ पर देविक और पुनेजा ब्रिज का उदघाटन किया है ?
Where did Union Minister Jitendra singh inaugurate the Devika and Puneja Bridge ?
Ans — Jammu Kashmir / जम्‍मू कश्‍मीर

8- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने eBloodService मोबाइल एप्‍प लांच किया है ?
Which Union Minster recently launched eBloodService Mobile App ?
Ans — Dr. Harshvardhan / डा हर्षवर्धन

9- हाल ही में किस बैंक के वीडियो KYC सुविधा शुरू की है ?
Which bank recently introduced Video KYC facility ?
Ans — ICICI Bank

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment