Current Affairs 26 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 26 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 26 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने 3D प्रिंटेड एयरक्राफ्ट इंजन का सफल परीक्षण किया है ?
Which country recently tested 3D printed aircraft engine ?
Ans — Russia / रूस

2- हाल ही में किसने वालमार्ट इंडिया की 100% हिस्‍सेदारी का अधिग्रहण किया है ?
Recently who acquired 100% stake of Walmart India ?
Ans — Flipkart Group / फ्लिपकार्ट ग्रुप

3- हाल ही मे किसे विदेश मंत्रालय में सचिव नियुक्‍त किया गया ?
Who was recently appointed as Secretary in the Ministry of External Affairs ?
Ans — Rewa Ganguly Das / रीवा गांगुली दास

4- किसने MSMEs के लिये RestartIndia पोर्टल लांच किया ?
Who launched the RestartIndia portal for MSMEs?
Ans — Muthoot Fincorp / मुथूट फिनकार्प

5- रियर एडमिरल एम.एस.इम्‍फाल को किस देश का नौसेना प्रमुख नियुक्‍त किया गया ?
Rear Admiral M.S. Iqbal was appointed the naval chief of which country ?
Ans — Bangladesh / बांग्‍लादेश

6- इंडियन ओवरसीज बैंक के नये प्रंबंध निदेशक और मुख्‍य कार्यकारी अधिकारी कौन बने ?
Who became the new Managing Director and Chief Executive Officer of Indian Overseas Bank ?
Ans — Partha Pratim Sengupta / पार्थ प्रतिम सेनगुप्‍ता

7- बिहार कैंडर के IAS अधिकारी राजेश भूषण को कहॉ का सचिव नियुक्‍त किया गया है ?
Where was IAS officer of Bihar cadre Rajesh Bhushan appointed as secretary ?
Ans — Health Secretary / स्‍वास्‍थ्‍य सचिव

8- किस भारतीय ग्रैंड मास्‍टर ने 53वां बील अंतर्राष्‍ट्रीय शतरंज महोत्‍सव का चेस960 कार्यक्रम जीता ?
Which Indian Grand Master won the Chase 960 event of the 53rd Biel International Chess Festival ?
Ans — P Harikrishna / पी हरिकृष्‍णा

9- बजाज फाइनेंस के वर्तमान अध्‍यक्ष ने इस्‍तीफा दे दिया इनका क्‍या नाम है ?
The current president of Bajaj Finance resigned, what is his name ?
Ans — Rahul Bajaj / राहुल बजाज

10- किस देश की महिला क्रिकेटर श्रीपली विराकोडी ने संन्‍यास की घोषणा की ?
Which Indian women’s cricketer Shripali Virakodi announced her retirement ?
Ans — Sri Lanka / श्रीलंका

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment