Current Affairs 26 January 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 26 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 26 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- राष्‍ट्रीय मतदाता दिवस कब मनाया जाता है ?
When is National Voters Day Celebrated ?
Ans — 25 January / 25 जनवरी

2- हाल ही में किस देश में कोरोना नामक वायरस फैला है ?
In which country has the virus called corona spread recently ?
Ans — China / चीन

3- हाल ही में किसे 2020 के लिये FEMBOSA का चैयरमैन बनाया गया ?
Who was recently made the chairman of FEMBosa for 2020 ?
Ans — Sunil Arora / सुनील अरोडा

4- हाल ही में किस राज्‍य ने 3 राजधानिया बनाने के लिये विधेयक पारित किया ?
Which state recently passed a bill to create 3 capitals ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

5- हाल ही में भारत और किस देश के बीच आशूगंज नदी बंदगाह के लिये समझौता हुआ ?
Recently India and which country reached agreement for Ashuganj river port ?
Ans — Bangladesh / बांग्‍लादेश

6- वर्ष 2020 में जी-77 का आयोजन करने के लिये किस देश को अध्‍यक्ष बनाया गया ?
Which country was made president to organize G-77 in the year 2020 ?
Ans — Guyana / गुयाना

7- हाल ही में फेसबुक ने अपना मार्केटिंग हेड किसे बनाया ?
Who made Facebook its marketing head recently ?
Ans — Avinash Pant / अविनाश पंत

8- राष्‍ट्रीय पर्यटन दिवस कब मनाया गया ?
When was National Tourism Day celebrated ?
Ans– 25 January / 25 जनवरी

9- हाल ही में कहॉ पर पहले महात्‍मा गांधी सम्‍मेलन केंद्र का उदघाटन किया गया ?
Where was the first Mahatma Gandhi Conference Center inaugurated ?
Ans — Niger / नाइजर

10- भारत के किस खेल संस्‍था से लगा प्रतिबंध हटा दिया गया ?
Which ban of sports Institute of India was lifted ?
Ans — Archery Association of India / भारतीय तीरंदाजी संघ

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment