Current Affairs 26 February 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 26 February 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 26 February 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 February 2020 In Hindi+English Gk Question

1- राष्‍ट्रमंडल निशानेबाजी और तीरंदाजी चैंपिंयनशिप 2022 कहॉ आयोजित किया जायेगा ?
Where will the Commonwealth Shooting and Archery Championship 2022 be held ?
Ans — India / भारत

2- हाल ही में किसके द्वारा लिखित पुस्‍तक Death- An Inside Story का विमोचन किया गया?
Recently the book Death-An Inside Story written by whom was released ?
Ans — Jaggi Vasudev / जग्‍गी वासुदेव

3- किस राज्‍य में पुलिस-फॉरेंसिक साइंस विश्‍वविद्यालय बनाया जायेगा ?
In which state will the Police-Forenstic Science University be set up ?
Ans — Uttar Pradesh / उत्‍तर प्रदेश

4- मिस दिवा यूनिवर्स 2020 किसने जीता ?
Who won the Miss Diva Universe 2020 ?
Ans — Adeline Castellino / एडलिन कैस्‍टलीनो

5- केंद्रीय उत्‍पाद शुल्‍क दिवस कब मनाया जाता है ?
When is Central Exercise Day observed ?
Ans — 24 February / 24 फरवरी

6- हाल ही में ICC ने किस क्रिकेट खिलाडी पर 7 साल का बैन लगाया ?
Recently which cricketer has been banned by ICC for years ?
Ans –Yusuf Abdullerin / युशुफ अब्‍दुलरहीम

7- किस देश के प्रधानमंत्री महातिर मोहम्‍मद ने इस्‍तीफा दे दिया ?
Which country’s Prime Minister Mahathir Mohammad resigned ?
Ans — Malaysia / मलेशिया

8- किस केंद्रीय मंत्री ने पीएम किसान मोबाइल एप का शुभारंभ किया ?
Which union Minister launched the PM Kisan mobile app ?
Ans — Narendra Singh Tomar / नरेंद्र सिंह तोमर

9- किस दिव्‍यांग तैराक ने सबसे कम उम्र में सबसे तेज तैराकी करने का रिकार्ड बनाया ?
Which disabled swimmer holds the record for fastest swimming at the youngest age ?
Ans– Jia Rai / जिया राय

10- हाल ही में किस देश के पूर्व राष्‍ट्रपति होस्‍नी मुबारक का निधन हो गया ?
Which country former President Hosni Mubarak passed away recently ?
Ans — Egypt / मिस्र

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment