Current Affairs 26 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 26 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 26 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 26 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- भारतीय वायुसेना ने किस उदृेश्‍य से MY IAF ऐप्‍प लांच किया ?
The Indian Air Force launched the MY IAF app for which purposes ?
Ans — For Career related information / कैरियर से संबंधित जानकारी के लिये

2- हाल ही में DRDO प्रमुख जी सतीश रेडडी का कार्यकाल कितना बढाया गया है ?
Recently DRDO chief G. How long was the tenure of Satish Reddy Extended ?
Ans — 2 Years / 2 वर्ष

3- हाल ही में टाटा समूह ने डिजिटल सेवाओं के लिये कौन सा ऐप्‍प लांच किया है ?
Which app for digital services was recently launched by TATA group ?
Ans — Super App

4- हाल ही में किस नवरत्‍न कंपनी ने स्‍वच्‍छता ही सेवा पुरस्‍कार जीता ?
Which Navaratna company recently won the Swachhata Hi Seva Award ?
Ans — NLC India Ltd.

5- हाल ही में किसने Who Painted My Lust Red नामक पुस्‍तक लिखी ?
Who recently wrote a book called Who Painted My Lust Red ?
Ans — Mr Iyer / श्री अय्यर

6- UEFA चैंपियंस लीग 2019-20 किस क्‍लब ने जीता ?
Which club win the UEFA Champions League 2019-20 ?
Ans — Baryan Munich / बार्यान म्‍यूनिख

7- बंगाल लॉकडाउन ऑनलाइन फिल्‍म फेस्टिवल में किस शार्ट फिल्‍म को अंतर्राष्‍ट्रीय पुरस्‍कार जीता ?
Which short film won international award at Bengal Lockdown Online Film Festival ?
Ans — Abhilash / अभिलाष

8- हाल ही में किसने प्रतिष्ठित ग्‍लोबल वॉटर अवार्ड जीता ?
Who recently won the prestigious Global Water Award ?
Ans — Wa teq wabag / वा टैक वाबाग

9- हाल ही में सतपाल सिंह सत्‍ती को किस राज्‍य में वित्‍त आयोग का अध्‍यक्ष बनाया गया ?
Recently in Which state Satpal Singh Satti was made the chairman of the Finance Commission ?
Ans — Himachal Pradesh / हिमांचल प्रदेश

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment