Current Affairs 25 October 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 October 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF– 25 October 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 October 2019 In Hindi+English Gk Question

1- विश्‍व विकास सूचना दिवस कब मनाया गया ?
When was World Development Information Day celebrated ?
Ans — 24 October / 24 अक्‍टूबर

2- हाल ही में “Ten Studies in Kashmir:history and politics” नामक पुस्‍तक किसने लिखी ?
Recently who wrote a book titled “Ten studies in Kashmir:history and politics” ?
Ans — Kashinath Pandit / काशीनाथ पंडित

3- किस भारतीय खिलाडी ने विश्‍व सैन्‍य खेलों में 100मी और मीटर रेस में गोल्‍ड जीता है ?
Which indian player won gold in the 100m & 400 m race at the World Military Games ?
Ans — Anand Gunasekharan / आनंद गुनाशेखरन

4- केंद्रीय मंत्रिमंडल ने BSNL की किसके साथ विलय को मंजूरी दी है ?
Union Cabinet has approved the merger of BSNL with whom ?
Ans — MTNL

5- भारत की लक्ष्‍मी पहल का ब्रांड एम्‍बेसडर किसे बनाया गया है ?
Who was named the brand ambassador of the Bharat Ki Laxmi initiative ?
Ans — Deepika Padukon & PV Sindhu / दीपिका पादुकोन और पीवी सिंधु

6- महाराष्‍ट्र में हुये चुनाव में किस पार्टी की सरकार ने जीत हाशिल की है ?
Which party government won the recent elections in Maharashtra ?
Ans — Alliance (BJP+ShivSena) / गठबंधन (बीजेपी+शिवसेना)

7- हाल ही में मोहन बागान एथलेटिक्‍स क्‍लब के आजीवन सदस्‍य कौन बनाये गये है ?
Recently who was made a lifetime member of Mohan Bagan Atheletics Club?
Ans — Abhijeet Banarjee / अभिजीत बनर्जी

8- हाल ही में कहॉ पर विजया बैंक म्‍यूजियम का उदघाटन हुआ ?
Where was Vijaya Bank Museum inaugurated recently ?
Ans — Bangalore / बंगलुरू

9- वुशु वर्ल्‍ड चैंपियनशिप में स्‍वर्ण पदक जीतने वाले पहले भारतीय कौन बने ?
Who became the first indian to win a gold medal at the Washu World Championship ?
Ans — Praveen Kumar / प्रवीण कुमार

10- किस भारतीय क्रिकेटर ने क्रिकेट से संन्‍यास लेने की घोषणा की है ?
Which Indian cricketer announced his retirement from cricket ?
Ans — Abhishek Nair / अभिषेक नायर

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment