Current Affairs 25 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
25 Oct कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 Oct 2020 In Hindi+English Gk Question

1- अंतर्राष्‍ट्रीय श्रम संगठन की गवर्निंग बॉडी का चैयरमैन किसे बनाया गया ?
Who was made the chairman of the governing body of the International Labor Organization ?
Ans — India / भारत

2- NATO ने किस देश में अंतरिक्ष केंद्र बनाने की घोषणा की ?
In which country NATO announced to create space center ?
Ans — Germany / जर्मनी

3- फोर्ब्‍स द्वारा जारी भारतीय सार्वजनिक उपक्रमों की सूची में शीर्ष पर कौन है ?
Who tops the list of Indian PSUs released by Forbes ?
Ans — NTPC

4- किस देश की मंगदेछु जलविद्युत को ब्रुनेल मेडल से सम्‍मानित किया गया ?
Which country’s Mangdechhu Hydroelectric project was awarded the Brunet Medal ?
Ans — Bhutan / भूटान

5- FATF ने किस देश को ग्रे लिस्‍ट में बरकरार रखने की घोषणा की ?
Which country did the FATF announce to remain in the gray list ?
Ans — Pakistan / पाकिस्‍तान

6- किस भारतीय एयरपोर्ट को विश्‍व का दूसरा सबसे सुरक्षित एयरपोर्ट चुना गया ?
Which Indian airport was adjudged the second safest airport in the world ?
Ans — Indira Gandhi International Airport / इंदिरा गांधी इंटरनेशनल एयरपोर्ट

7- महाराष्‍ट्र सरकार ने बाढ प्रभावित जिलों के लिये कितने रूपये के आर्थिक पैकेज की घोषणा की ?
How many rupees economic package was announced by Maharashtra Government for flood affected districts ?
Ans — 10 हजार करोड

8- हाल ही में साद अल हरीरी को एक बार फिर से कहॉ का प्रधानमंत्री बनाया गया ?
Recently Saad Al Hariri was once again appointed Prime Minister of which country ?
Ans — Lebanon / लेबनॉन

9- अंतर्राष्‍ट्रीय मुद्रा कोष में शामिल होने वाला 190वां सदस्‍य देश कौन बना ?
Who became the 190th member country to join the International Monetary Fund ?
Ans — Andorra / एंडोरा

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment