Current Affairs 25 May 2021 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 May 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF-
25 May कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 May 2021 In Hindi+English Gk Question

1- मोनाको ग्रैंड प्रिक्‍स 2021 फॉर्मूला 1 रेस किसने जीती ?
Who won the Monaco Grand Prix 2021 Formula 1 race ?
Ans — Max Verstappen / मैक्‍स वस्‍टेप्‍पन

2- वैश्विक जी20 शिखर सम्‍मेलन की मेजबानी किसने की ?
Who hosted the global G20 Summit ?
Ans — Italy / इटली

3- फोर्ब्‍स लिस्‍ट मे दुनिया में सबसे अमीर खिलाडी कौन बने ?
Who became the world’s richest player in the Forbes list ?
Ans — Conor McGregor / कोनोर मैकग्रेगर

4- हाल ही में कहॉ से यास नामक नया चक्रवाती तूफान उठा है ?
Where has a new cyclonic storm called Yas recently occurred ?
Ans — Bay of  Bengal / बंगाल की खाडी

5- फीफा अंडर-17 महिला विश्‍व कप 2022 की मेजबानी कौन करेगा ?
Who will host the FIFA Under-17 Women’s World Cup 2022 ?
Ans — India / भारत

6- हाल ही में किसने नेहरू, तिब्‍बत और चीन नामक पुस्‍तक लिखी ?
Recently who wrote a book called Nehru,Tibet and China ?
Ans — Avatar Singh Bhasin / अवतार सिंह भसीन

7- हाल ही में किसने पूर्व वर्ष 2021 का टेम्‍पलटन पुरस्‍कार जीता ?
Who recently won the Templeton Award for the year 2021 ?
Ans — Jane Goodall / जेन गुडाल

8- हाल ही में किसे अंतर्राष्‍ट्रीय हॉकी महासंघ का दुबारा अध्‍यक्ष चुना गया ?
Who was recently re-elected President of the International Hockey Federation ?
Ans — Narinder Batra / नरिंदर बत्रा

9- हाल ही में  किसे विश्‍च बैडमिंटन महासंघ परिषद का सदस्‍य नियुक्‍त किया गया ?
Recently who was appointed as a member of World Badminton Federation Council ?
Ans — Heman Vishwas Sarma / हेमंत विश्‍वा सरमा

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment