Current Affairs 25 May 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 May 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 25 May कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 May 2020 In Hindi+English Gk Question

1-विश्‍व बैंक ने 100 विकासशील देशों के लिये कितनी इमरजेंसी सहायता की घोषणा की है ?
How many emergency aid was announced by World Bank for 100 developing countries ?
Ans– 160 Billion Dollar / 160 बिलियन डॉलर

2- किस देश ने स्‍पेश आपरेंशन स्‍क्‍वाड्रन नामक स्‍पेस डिफेंस यूनिट लांच की है ?
Which country launched a space defense unit called Space Operation Squadron ?
Ans — Japan / जापान

3- विश्‍व की सबसे अधिक वेतन पाने वाली महिला एथलीट कौन बनी है ?
Who became the world’s highest-paid female athlete ?
Ans — Naomi Osaka / नाओमी ओसाका

4- हाल ही में राष्‍ट्रमंडल दिवस कब मनाया गया है ?
When was Commonwealth Day celebrated recently ?
Ans — 24 May / 24 मई

5- हाल ही में किस टेलीकॉम कंपनी ने AI स्‍टार्टअप Voicezen में 10% हिस्‍सेदारी खरीदी ?
Which telecom company recently bought a 10% stake in AI startup Voicezen ?
Ans — Airtel / एयरटेल

6- फिक्‍की लेडीज आर्गेनाइजेशन का राष्‍ट्रीय अध्‍यक्ष किसे नियुक्‍त किया गया है ?
Who was appointed the national president of FICCI Ladies Organization ?
Ans — Janhvi Phukan / जान्‍हवी फूकन

7- हाल ही में चीन सरकार ने किस देश के निर्यात पर 80 प्रतिशत टैरिफ लगा दिया है ?
Recently which government of China imposed 80% tariff on export of which country ?
Ans — Australia / ऑस्‍ट्रेलिया

8- हाल ही में संयुक्‍त राष्‍ट्र में भारत के लिये नये स्‍थायी प्रतिनिधि राजदूत कौन बने ?
Recently who became India’s new permanent representative ambassador to the United Nations ?
Ans — TS Tirumurthy / TS तिरूमूर्ति

9- किस IIT संस्‍थान ने अल्‍जाइमर रोग के इलाज का एक नया तरीका ढूढा है ?
Which IIT institute has found a new way of treating Alzheimer’s disease ?
Ans — IIT Guwahati / IIT गुवाहाटी

10- हाल ही में किस एप्‍प में मौसम सेवओं को जोडा गया है ?
Which app was recently added to weather services ?
Ans — UMANG  App

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment