Current Affairs 25 June 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 June 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 25 June कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 June 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने H-18 को निलंबित कर दिया है ?
Which country recently suspended H-18 ?
Ans — America / अमेरिका

2- हाल ही में किस देश ने BeiDou नामक नैविगेशन सैटेलाइट लांच किया ?
Which country recently launched a navigation satellite called BeiDou ?
Ans — China / चीन

3- किस राज्‍य सरकार ने गरीबों के लिये इंदिरा रसोई योजना शुरू की है ?
Which state government started the Indira Rasoi Yojana for the poor ?
Ans — Rajasthan / राजस्‍थान

4- किस IIT संस्‍थान ने Druva नामक इंडियन रिसीवर चिप विकसित किया है ?
Which IIT Institute developed an Indian receiver chip named Dhruva ?
Ans — IIT Bombay / IIT बाॅम्‍बे

5- किस बैंक ने हाल ही में KBL Micro Mitra सुविधा शुरू की है ?
Which bank recently launched the KBL Micro Mitra facility ?
Ans — Karnataka Bank / कर्नाटक बैंक

6- हाल ही में किसने सामानों पर उत्‍पति देश के बारे में जानकारी देना अनिवार्य किया ?
Recently who made it mandatory to give information about country of origin on goods ?
Ans — Government E-MarketPlace

7- भारत ने किस देश के शरणार्थियों के लिये UNRWA को $10 Mn की सहायता की है ?
India assisted UNRWA with $10 million for refugees from which country ?
Ans — Palestine / फिलीस्‍तीन

8- उत्‍तराखंड क्रिकेट टीम का मुख्‍य कोच किसे बनाया गया है ?
Who was made the head coach of the Uttarakhand cricket team ?
Ans — Wasim Jafar / वसीम जाफर

9- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने YUKTI 2.0 पोर्टल लांच किया है ?
Which Union Minister recently launched the YUKTI 2.0 portal ?
Ans — Ramesh Pokhriyal Nishank / रमेश पोखरियाल निशंक

10- नेश्‍ले इंडिया के CMD सुरेश नारायण का कार्यकाल कितने वर्षो के लिये बढाया गया है ?
How many years was the tenure of Suresh Narayan, CMD of Neshali India extended ?
Ans — 5 Years / 5 वर्ष

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment