Current Affairs 25 January 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 25 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- EIU डेमोक्रेसी इंडेक्‍स 2019 में शीर्ष पर कौन सा देश है ?
Which country topped the EIU Democracy Index 2019 ?
Ans — Narwegian / नार्वे

2- अंतर्राष्‍ट्रीय शिक्षा दिवस कब मनाया जाता है ?
When is International Education day celebrated ?
Ans — 24 January / 24 जनवरी

3- खेलो इंडिया यूथ गेम्‍स 2020 में पदक तालिका में शीर्ष पर कौन सा राज्‍य है ?
Which state is at the top of the medal table at the Khelo India Youth Games 2020 ?
Ans — Maharashtra / महाराष्‍ट्र 

4- हाल ही में किसने अंतरिक्ष मिशन में भेजने के लिये पहले अर्थ मानव रोबोट व्‍योममित्र लांच किया ?
Who recently launched Vyommitra, the first half-human robot to be sent to space missions ?
Ans — ISRO

5- UPI सुविधा देने वाला पहला टेलीकॉम आपरेटर कौन बना ?
Who became the first telecom operator to provide UPI facility ?
Ans — JIo / जिओ

6- हाल ही में किसने वोडाफोन के m-pesa सर्टिफिकेट को रद्द किया ?
Who recently canceled Vodafone’s m-pesa certificate ?
Ans — Reserve Bank of India / रिजर्व बैंक ऑफ इंडिया

7- किस हवाई अड्डे पर महिलाओं के लिये टैक्‍सी सेवा शुरू की गई ?
Which airport introduced the taxi service for women ?
Ans — Indira Gandhi Airport / इंदिरा गांधी एयरपोर्ट

8- ग्रीस की पहली महिला राष्‍ट्रपति कौन बनी ?
Who became the first women president of Greece ?
Ans — Katrin Sakellaropulo / कैत्रिन सकेल्‍लरोपौलो

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment