Current Affairs 25 February 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 February 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 25 February 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 February 2020 In Hindi+English Gk Question

1- एशिया कुश्‍ती चैंपिंयनशिप 2020 में कौन सा देश मेडल टेबल में शीर्ष पर रहा ?
Which country topped the medal table in the Asian Wrestling Championship 2020 ?
Ans — Japan / जापान

2- नीति आयोग द्वारा सतत विकास लक्ष्‍य सम्‍मेलन 2020 का आयोजन कहॉ किया गया ?
Where was the Sustainable Development Goals conference 2020 organized by NITI Aayog ?
Ans — Guwahati / गुवाहाटी

3- दुनिया के सबसे बडे क्रिकेट स्‍टेडियम का उदघाटन कहॉ हुआ ?
Where was the world’s largest cricket stadium inaugurated ?
Ans — Ahmedabad / अहमदाबाद

4- भारत के पहले तैरते घाट का उदघाटन कहॉ हुआ ?
Where was India’s first floating ghat inaugurated ?
Ans — Goa / गोवा

5- रोइंग फेडरेशन आफ इंडिया के दुबारा अध्‍यक्ष कौन बनाये गये ?
Who was made the re-president of the Rowing Federation of India ?
Ans — Rajalakshmi Singh Dev / राजलक्ष्‍मी सिंह देव

6- कहॉ के उपराज्‍यपाल के सलाहकार ने वतन को जानो नामक कार्यक्रम शुरू किया ?
Where did the Advisor to the Lieutenant Governor start a program called Watan Ko Jano ?
Ans — Jammu Kashmir / जम्‍मू कश्‍मीर

7- USIBC वैश्विक निर्देशक मंडल के नये अध्‍यक्ष कौन बने ?
Who became the new chairman of the USIBC global board of directors ?
Ans– Vijay Advani / विजय आडवाणी

8- फ्रांस में आयोजित हुये 34वें कान ओपन शतरंज टूर्नामेंट को किसने जीता ?
Who won the 34th Cannes Open Chess tournament held in France ?
Ans — D. Gukesh / डी गुकेश

9- SERB महिला उत्‍कृष्‍ठता पुरस्‍कार 2020 किसे दिया गया ?
Who was awarded the SERB Women’s Excellence Award 2020 ?
Ans — Dr. Niti Kumar / डा नीति कुमार

10- वर्ष 2019 में मोहन बागान लाइफ टाइम अचीवमेंट से सम्‍मानित किस पूर्व फुटबालर का निधन हो गया ?
Which former footballer who was awarded the Mohun Bagan Life Time Achievement passed away in the year of 2019 ?
Ans — Ashok Chatterjee / अशोक चटर्जी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment