Current Affairs 25 August 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 August 2019 In Hindi+English Gk Question 25 अगस्त 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 August 2019 In Hindi+English Gk Question

1- संयुक्‍त जल प्रबंधन सूचकांक 2.0 रिपोर्ट किसने जारी की है ?
Who released the Joint Water Management Index 2.0 report ?
Ans — NITI Aayog / नीति आयोग

2- 25 अगस्‍त 2019 को प्रधानमंत्री मोदी ने कहां पर स्‍मारक का उदघाटन किया हैं ?
Where did Prime MInister Modi Inaugurate a memorial on 23 August 2019 ?
Ans — France / फ्रांस

3- हाल ही में कहॉ पर हुनर हाट का आयोजन किया गया ?
Where was Hunar Hot organized recently ?
Ans — Jaiput / जयपुर

4- किस राज्‍य की पुलिस ने स्‍मार्ट पुलिसिंग पुरस्‍कार 2019 जीता है ?
Which state police won the Smart Policing Award 2019 ?
Ans — Haryana Police / हरियाणा पुलिस

5- केंद्रीय स्‍वास्‍थ्‍य मंत्री ने कहा पर FSSAI की राष्‍ट्रीय खाद्य प्रयोगशाला का उदघाटन किया ?
Where was the Union Health Minister, Inaugurated the FSSAI’s National food Laboratory ?
Ans — Gaziabad / गाजियाबाद

6- केंद्र सरकार ने MSME के लिये किस नाम से ई-कामर्स पोर्टल लांच करने की घोषणा की हैं ?
Of which name the Central Government announced an e-commerce portal for MSME ?
Ans — BharatCraft / भारतक्राफ्ट

7- हाल ही में किसने दयालुता पर विश्‍व युवा सम्‍मेलन का उदघाटन किया ?
Who recently inaugurated the World Young Conference on Kindness ?
Ans — Ramnath Kovind / रामनाथ कोविंद

8- भारत के किस पूर्व वित्‍तमंत्री का निधन हो गया हैं ?
Which former Finance Minister of india has died ?
Ans — Arun Jaitley / अरूण जेटली

9– हाल ही में 45 वां जी-7 शिखर सम्‍मेलन का आयोजन कहां शुरू हुआ ?
Where did the recent 45th G7 summit began to organize ?
Ans — France / फ्रांस

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment