Current Affairs 25 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 25 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- दास व्‍यापार और उसके उन्‍मूलन के लिये अंतर्राष्‍ट्रीय दिवस कब मनाया जाता है ?
When is the International Day for the Slave Trade and its Abolition observed ?
Ans — 23 August / 23 अगस्‍त

2- हाल ही में कहॉ पर भारत के सबसे बडे नदी रोपवे का उदघाटन किया गया ?
Where was India’s largest river ropeway inaugurated recently ?
Ans — Assam / असम

3- हाल ही में किस क्रिकेटर को ICC हॉल ऑफ फेम में शामिल किया गया ?
Which cricketer was recently inducted into the ICC Hall of Fame ?
Ans — Jacques Kallis, Lisa Stelker & Zaheer Abbas / जैक्‍स कैलिस, लिसा स्‍टालेकर और जहीर अब्‍बास

4- हाल ही में किस केंद्रीय मंत्री ने ट्राइफूड कार्यक्रम का शुभारंभ किया ?
Which Union Minister recently launched the Trifood program ?
Ans — Arjun Munda / अर्जुन मुंडा

5- हाल ही में किसने Gastric Cancer नामक पुस्‍तक लिखी ?
Recently who wrote a book called Gastric Cancer ?
Ans — Dr. Ashok Vaidya / डॉ अशोक वेद्य

6- हाल ही में किस एप्‍प ने Open API Service शुरू की ?
Which app launched Open API Service recently ?
Ans — Arogya Setu / आरोग्‍य सेतु

7- किस बैंक ने हाल ही में Gig-a-Opportunities नामक भर्ती पहल की शुरूआत की ?
Which bank recently launched a recruitment initiative called Gig-a-Opportunities ?
Ans — Axis Bank / एक्सिस बैंक

8- ICICI लोम्‍बार्ड जनरल इंश्‍योरेंस कंपनी ने किसके साथ विलय करने की घोषणा की है ?
ICICI Lombard General insurance company announced merger with ?
Ans — Bharti AXA

9- हाल ही में किस देश ने ऑप्टिकल-सेसिंग सैटेलाइट गोफेन-905 लांच किया ?
Which country recently launched the optical-sensing satellite Gofen-905 ?
Ans — China / चीन

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment