Current Affairs 25 April 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 25 April 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 25 April कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 25 April 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने WHO को $30 मिलियन अनुदान देने की घोषणा की है ?
Which country recently announced a $30 million grant to the WHO ?
Ans– China / चीन

2- हाल ही में किस राज्‍य ने mCOVID-19 नामक मोबाइल एप्‍प लांच किया है ?
Which state recently launched a mobile app named mCOVID-19 ?
Ans — Mizoram / मिजोरम

3- किस राज्‍य सरकार ने सम्‍पर्क दीदी नामक मोबाइल एप्‍प लांच किया ?
Which state government launched a mobile app called Sampark Didi ?
Ans — Uttarakhand / उत्‍तराखंड

4- राष्‍ट्रीय पंचायती राज दिवस कब मनाया जाता है ?
When is National Panchayati Raj Day celebrated ?
Ans — 24 April / 24 अप्रैल

5- हाल ही में वल्‍ड्र गेम्‍स 2022 का लोगो जारी किया गया है ये कहॅा आयोजित होगा ?
Recently the World Games 2022 Games logo was released, where will it be held ?
Ans — USA

6- केंद्रीय मंत्री रमेश पोखरियाल निशंक ने विश्‍व पुस्‍तक दिवस के अवसर पर कौन सा अभियान शुरू किया ?
Which campaign was launched by Union Minister Ramesh Pokhriyal Nishank on the occasion of World Book Day ?
Ans — #MyBookMyFriend

7- हाल ही में किसने भारत की पहली कोविड-19 नमूना संग्रह मोबाइल लैब का शुभारंभ हुआ ?
Who recently launched India’s first COVID-19 sample collection mobile lab ?
Ans — Rajnath Singh / राजनाथ सिंह

8- UNODC ने अपनी पहल Education for Justice के तहल भारत मेें कौन सी सीरीज शुरू की है ?
Which series was launched by UNODC in India under its initiative Education for Justice ?
Ans — Lockdown Learners

9- 1970-80 के दशक में पश्चिम बंगाल मेें हिंदी थिएटर का जनक मानी जाने वाली किस अभिनेत्री का निधन हो गया ?
Which actress, considered the father of Hindi theater, died in West Bengal in the 1970-80s ?
Ans — Usha Ganguly / उषा गांगुली

10- शतरंज के बन्‍टर ब्लिटज कप 2020 को कौन जीता ?
Who won Chess’s Banter Blitz Cup 2020 ?
Ans— Alirja Firoza / एलिर्जा फिरोजा

 

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment