Current Affairs 24 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 24 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 24 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 24 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- ब्रिक्‍स चेम्‍बर ऑफ कॉमर्स एंड इंडस्‍ट्री के लिये संचालन समिति के मानद सलाहकार के रूप में किसे नियुक्‍त किया गया ?
Who was appointed as honorary advisor to the Steering Committee for the BRICKS Chamber of Commerce and Industry (CCI) ?
Ans — Sahil Seth / साहिल सेठ

2- हाल ही मेे किस देश ने अपने देश से चीनी दूतावासों को बंद करने की घोषणा की है ?
Which country recently announced the closure of Chinese embassies from its country ?
Ans — America / अमेरिका

3- भारत ने एंटीटैंक गाइडेड मिसाइल ध्रुवस्‍त्र का सफल परीक्षण कहॉ से किया ?
Where did India successfully test the antitank guided missile Dhruvastra ?
Ans — Chandipur / चांदीपुर

4- हाल ही में किसने आवर्ती भुगतान के लिये UPI AutoPay सुविधा का शुभारंभ किया ?
Recently who launched the UPI AutoPay facility for recurring payments ?
Ans — NPCI

5- हाल ही में किस अभिनेता ने प्रवासी रोजगार एप्‍प लांच किया ?
Which actor recently launched Overseas Employment App ?
Ans — Sonu Sood / सोनू सूद

6- किस जलवायु कार्यकर्ता ने गुलबेनकियन पुरस्‍कार 2020 जीता ?
Which climate activist won the Gulbenkian Award 2020 ?
Ans — Greta Thunberg / ग्रेटा थनबर्ग

7- राष्‍ट्रीय खनिज विकास निगम का नया अध्‍यक्ष और प्रबंध निदेशक कौन बना ?
Who became the new chairman and managing director of National Mineral Development Corporation ?
Ans — Sumit Deb / सुमित देव

8- हाल ही में पी.सी. कांडपाल को कहॉ का MD & CEO बनाया गया है ?
Recently P.C. Kandpal was appointed as MD & CEO of ?
Ans — SBI General Insurance

9- हाल ही में CBIC ने डेटा एक्‍सचेंज के लिये किसके साथ समझौता किया ?
Recently with which CBIC entered into an agreement for data exchange ?
Ans — CBDT

10- भारत मे उपभोक्‍ता संरक्षण अधिनियम 2019 (संशोधन) कब लागू हुआ ?
When did the Consumer Protection Act 2019 (Amendment) come into force in India ?
Ans — 20 July / 20 जुलाई

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment