Current Affairs 24 December 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 24 December 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 24 December 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 24 December 2019 In Hindi+English Gk Question

1- 66वें राष्‍ट्रीय फिल्‍म पुरस्‍कार मे बेस्‍ट फीचर फिल्‍म किसे चुना गया ?
Who was selected the Best Feature Film at the 66th National Film Awards?
Ans — Hellaro / हेलाराे

2- ITF ने वर्ष 2019 का वर्ल्‍ड चैंपियंस खितब किसे दिया ?
Who got the World Champions title of the Year 2019 by ITF ?
Ans — Rafael Nadal & Ashley Barty / राफेल नडाल और एश्‍ले बार्टी

3- अमेरिका के फेडरल कम्‍युनिकेशन कमीशन में चीफ टेक्‍नोलॉजी ऑफिसर बनने वाली पहली भारतीय महिला कौन बनी ?
Who became the first Indian woman to become Chief Technology Officer in the US Federal Communications Commission ?
Ans — Manisha Ghosh / मनीषा घोष

4- अफगानिस्‍तान के दुबारा राष्‍ट्र‍पति कौन बने ?
Who became the second president of Afghanistan ?
Ans — Ashraf ghani/ अशरफ गनी

5- मिस टीन इंटरनेशनल 2019 का खिताब किसने जीता ?
Who won the title of Miss Teen International 2019 ?
Ans — Ayushi Dholakia / आयुषी ढोलकिया

6- इंटिगरल कोच फैक्‍ट्री ने महज 215 दिनों मेें कितने कोच का निर्माण कर विश्‍व रिकार्ड बनाया?
How many coaches made a world record by producing 215 coaches in just 215 days ?
Ans — 3000

7- विश्‍व के सबसे बडे एनजीओ BRAC के संस्‍थापक का निधन हो गया उनका क्‍या नाम था ?
The founder of the World’s largest NGO BRAC passed away What was his name ?
Ans — Fazle Hassan Abid / फजले हसन आबिद

8- हाल ही मे किस राज्‍य सरकार ने नेथान्‍ना नेश्‍यम योजना लांच की ?
Which state government recently launched Nethanna Neshan Yojana ?
Ans — Andra Pradesh / आंध्र प्रदेश

9- FIFA क्‍लब विश्‍व कप 2019 किसने जीता ?
Who won the FIFA Club World Cup 2019 ?
Ans– Liverpool / लिवरपूल

10 – हाल ही मे राष्‍ट्रीय किसान दिवस कब मनाया गया ?
When was National Farmer Day celebrated ?
Ans — 23 December / 23 दिसम्‍बर

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment