Current Affairs 23 September 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 23 September 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 23 September 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 23 September 2019 In Hindi+English Gk Question

1- भारत के किस राज्‍य में चुनाव की घोषणा की गई ?
In which state of India elections were announced ?
Ans — Maharashtra & Haryana / महाराष्‍ट्र और हरियाणा

2- मद्रास हाईकोट के कार्यकारी मुख्‍य न्‍यायाधीश कौन बने ?
Who became the acting Chief Justice of Madras High Court ?
Ans — V Kothari / वी कोठारी

3- हाल ही में केंद्र सरकार ने किस नये पुरस्‍कार की घोषणा की ?
Which new award was recently announced by the central government ?
Ans — Sardar Patel National Integration Award / सरदार पटेल राष्‍ट्रीय एकता पुरस्‍कार

4- अंडर-17 वर्ग का सुब्रतो कप किसने जीता ?
Who won the Subroto Cup of the under-17 category ?
Ans — India / भारत

5- कहॉ पर स्‍वच्‍छ भारत वर्ल्‍ड यूनिवर्सिटी की स्‍थापना की जायेगी ?
Where will the Swachh Bharat World University be established ?
Ans — Maharashtra / महाराष्‍ट्र

6- किस देश ने IAEA के बोर्ड ऑफ गवनेंन्‍स में सदस्‍यता हासिल की ?
Which country joined the IAEA Board of Governance ?
Ans — Saudi Arab / सउदी अरब

7- हाल ही में अंतर्राष्‍ट्रीय फोटोग्राफी पुरस्‍कार किसने जीता ?
Who recently won the International Photography Award ?
Ans — Raghu Roy / रघु रॉय

8- किस कार्यकर्ता ने एम्‍बेसडर ऑफ कॉन्शियस पुरस्‍कार जीता है ?
Which artist received the Ambassador of Conscious Award ?
Ans — Greta Thunberg / ग्रेटा थुनबर्ग

9- वर्ल्‍ड बाक्सिंग चैंपियनशिप में अमित पंचाल ने कौन सा मेडल जीता ?
Which medal did Amit Panghal win at the World Boxing Championship ?
Ans — Silver

 

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment