Current Affairs 23 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 23 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 23 Sept कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 23 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

1- प्रधानमंत्री मोदी ने कहॉ पर 9 राजमार्ग परियोजना और घर तक फाइबर योजना का शुभारंभ किया है ?
Where did Prime Minister Modi launch the 9 highway project and Ghar Tak Fiber Scheme ?
Ans — Bihar / बिहार

2- किस केंद्रशासित प्रदेश के लिये नेशनल जेनेरिक डॉक्‍युमेंट रजिस्‍ट्रेशन सिस्‍टम लांच हुआ ?
National Generic Document Registration System was launched for which union minister ?
Ans — Jammu Kashmir / जम्‍मू कश्‍मीर

3- किस कंपनी ने अपने एक्‍टीयन पोर्टफोलियों को गूगूल क्‍लाउड पर लाने का समझौता किया है ?
Which company entered into an agreement to bring its Action portfolio to Google Cloud ?
Ans — HCL

4- वर्ष 2020 का इटैलियन ओपन टेनिस टर्नामेंट किसने जीता ?
Who won the Italian Open Tennis Tournament of the year 2020 ?
Ans — Novak Djokovik / नोवाक जोकोविच

5- 27 दिसम्‍बर से कितने दिवसीय डेस्टिनेशन नार्थ ईस्‍ट 2020 महोत्‍सव आयोजित किया जायेगा ?
How many days Destination North East 2020 Festival will be held from 27 September ?
Ans — 4 Days / 4 दिवसीय

6- विश्‍व रोज दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World rose day celebrated ?
Ans — 22 September / 22 सितम्‍बर

7- नेपाल के महान पर्वतारोही आंग रीता शेरपा का निधन हो गया ये कितनी बार माउंट एवरेस्‍ट पर चढाई कर चुके थे ?
Nepal’s great mountaineer Ang Rita Sherpa passed away How many times did they climb Mount Everest ?
Ans — 10

8- हाल ही में किस देश में टेडी नामक चक्रवाती तूफान आया ?
Which country was recently hit by a cyclonic storm called Teddy ?
Ans — Bermuda / बरमुडा

9- 11वें कलासागर पुरस्‍कार 2020 की घोषणा हुई ये किस क्षेत्र में दिया जाता है ?
The 11th Kalasagar Award 2020 was announced in which field ?
Ans — Classical Art / शास्‍त्रीय कला

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment