Current Affairs 23 October 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 23 October 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF– 23 October 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 23 October 2019 In Hindi+English Gk Question

1- जोको विडोडो किस देश के दुबारा राष्‍ट्रपति बने ?
Widodo became the President of which country ?
Ans — Indonesia / इं‍डोनेशिया

2- यूरोपियन ओपन टेनिस टूर्नामेंट 2019 किसने जीता है ?
Who won the European Open Tennis Tournament 2019 ?
Ans — Andy Murray / एंडी मुरे

3- हाल ही में किसे क्रिकेटर ने डॉन ब्रैडमेन के 71 साल पुराने रिकॉर्ड को तोड दिया ?
Which cricketer recently broke the 71 year old record of Don Bradman ?
Ans- Rohit Sharma / रोहित शर्मा

4- कहॉ पर दुनिया की सबसे तेज चींटी की खोज हुई है ?
Where was the world’s fastest ant discovered ?
Ans — In North Africa / उत्‍तरी अफ्रीका में

5- किस संस्‍था ने भारत में 2017 के अपराध की रिपोर्ट जारी की हैं ?
Which organization has released the 2017 crime report in india ?
Ans — NCRB / NCRB ने

6- दुनिया का सबसे पुराना मोती कहॉ खोजा गया ?
Where was the world’s oldest pearl discovered ?
Ans — Abu Dhabi / अबुधाबी

7- एशियन एकैडमिक क्रिएटिव अवार्डस में भारत की सर्वश्रेष्‍ठ फिल्‍म का अवार्ड किसे मिला ?
Who won the best film award of India at the Asian Academic Creative Awards ?
Ans — Gully Boy / गली बाय

8- हाल ही में किस अभिनेत्री को पीपल्‍स आइकॉन अवार्ड 2019 मिला ?
Which actress recently received the People’s Icon Award 2019 ?
Ans — Jennifer Aniston / जेनिफर एनिस्‍टन

9- 18वां NAM शिखर सम्‍मेलन 2019 कहॉ आयोजित होगा ?
Where will the 18th NAM summit 2019 be held ?
Ans — Baku, Azerbaijan / बाकू, अजरबैजान

10- नाइजीरिया में ITF महिला टेनिस टूर्नामेंट किसने जीता ?
Who won the ITF Women’s Tennis Tournament in Nigeria ?
Ans — Riya Bhatt / रिया भाटी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment