Current Affairs 23 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 23 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 23 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 23 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- भारत ने किस देश के साथ आपातकालीन चिकित्‍सा सेवाए शुरू करने के लिये समझौता किया है ?
India has entered into an agreement with which country to start emergency medical services ?
Ans — Maldives / मालदीव

2- हिमांचल प्रदेश में भाजपा के अध्‍यक्ष कौन बनाये गये है ?
Who was made the president of BJP in Himanchal Pradesh ?
Ans — Suresh Kashyap / सुरेश कश्‍यप

3- हाल ही में किसने दक्षिण कोरिया का पहला सैन्‍य उपग्रह ANASIS-II लांच किया ?
Recently who launched South Korea’s firs military satellite ANASIS-II ?
Ans — SpaceX

4- WADA ने भारत के डोप परीक्षण प्रयोगशाला को कबतक के लिये निलंबित किया ?
How long did WADA suspend India’s dope testing laboratory ?
Ans — 6 Months / 6 महीने तक

5- हाल ही में DRDO ने सटीक निगरानी के लिये भारतीय सेना का कौन सा ड्रोन सौंपा ?
Recently DRDO assigned which drone to Indian Army for accurate surveillance ?
Ans — BHARAT

6-हाल ही में कहॉ पर भारत का पहला दुर्लभ पीला कछुआ दखा गया ?
Where was India’s first rare yellow turtle spotted recently ?
Ans — Balasore, Odisha / बालासोर, ओडिशा

7- करूर वैश्‍य बैंक के नये प्रबंध निदेशक और मुख्‍य कार्यकारी अधिकारी कौन बने है ?
Who became the new Managing Director and Chief Executive Officer of Karur Vysya Bank ?
Ans — Ramesh Babu / रमेश बाबू

8- SAP इंडिया के नये अध्‍यक्ष और प्रबंध निदेशक कौन बनाये गये है ?
Who was appointed as the new Chairman and Managing Director of SAP India ?
Ans — Kuldeep Baba / कुलदीप बाबा

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment