Current Affairs 23 February 2020 In Hindi+English Gk Question

2 Likes Comment

Current Affairs 23 February 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 23 February 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 23 February 2020 In Hindi+English Gk Question

1- पहला खेलो इंडिया यूनिवर्सिटी गेम्‍स कहॉ आयोजित हुआ ?
Where was the first Khelo India University Games held ?
Ans — Cuttack / कटक

2- दादा साहब फाल्‍के इं‍टरनेशनल अवार्डस 2020 में बेस्‍ट एक्‍टर का खिताब किसने जीता ?
Who won the title of Best Actor of Dada Saheb Phalke International Awards 2020 ?
Ans — Hrithik Roshan / रितिक रोशन

3- हाल ही में GSI ने उत्‍तरप्रदेश के किस जिले में लगभग 3500 टन सोने का भंडार खोजा ?
Recently GSI discovered a stock of about 3500 tonnes of gold in which district of Uttar Pradesh ?
Ans — Sonbhadra / सोनभद्र

4- हाल ही में किसके द्वारा 5G हैकाथन कार्यक्रम लांच किया गया ?
Recently who launched the 5G Hackathon Program ?
Ans — Telecom Deptt / दूरसंचार विभाग

5- हाल ही में किसे प्रधानमंत्री मोदी का नया सलाहकार नियुक्‍त किया गया ?
Who was recently appointed as the new advisor to Prime Minister Modi ?
Ans — Amarheet sinha & Bhaskar Khulbe / अमरजीत सिन्‍हा और भास्‍कर खुल्‍बे

6- हाल ही में किसने नई दिल्‍ली में थलसेना भवन आधारशिला रखी ?
Recently who laid the foundation stone of the Army Building in New Delhi?
Ans — Rajnath Singh / राजनाथ सिंह

7- पालिसी बाजार के नई सीईओं कौन बने है ?
Who became the new CEO of the policy market ?
Ans — Sarbeer singh / सर्बवीर सिंह

8- किस देश के प्रधानमंत्री लियो वरादकर ने इस्‍तीफा दे दिया ?
Which country’s Prime Minister Leo Varadkar resigned ?
Ans — Ireland / आयरलैंड

9- Let me say it now नामक पुस्‍तक किसने लिखी ?
Who wrote the book Let me say it now ?
Ans — Rakesh Maria / राकेश मारिया

10- बांग्‍लादेश में भाषा आंदोलन के शहीदों की याद में शहीद दिवस कब मनाया गया ?
When was Martyr’s Day celebrated in memory of martyrs of the language movement in Bangladesh ?
Ans — 21 February / 21 फरवरी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

You might like

Risshu Chawla

About the Author: Rishav Chawla

My Name is Rishav Chawla . I am the admin of RTstudy.in . I have completed 12th and after that i was completed my diploma with information technology. I am providing study materials to students in hindi for class 12th , 10th And polytechnic and other sarkari exam gk related .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *