Current Affairs 23 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 23 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 23 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 23 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- उत्‍तरप्रदेश के बुंदेलखंड जल संकट को हल करने के लिये किससे साझेदारी की ?
With whom did Uttar Pradesh partner to solve the Bundelkhand water crisis ?
Ans — Israel / इजराइल

2- किस राज्‍य ने एक संकल्‍प-बुजुर्गो के नाम नामक अभियान शुरू किया ?
Which state started a campaign called Ek Sankalp-Name of Elders ?
Ans — Madhya Pradesh / मध्‍य प्रदेश

3- भारत के नये चुनाव आयुक्‍त कौन बनाये गये है ?
Who was appointed the new Election Commissioner of India ?
Ans — Rajiv Kumar / राजीव कुमार

4- हाल ही में चेतन भगत ने अपनी कौन साी पुस्‍तक लांच करने की घोषणा की है ?
Which book was announced by Chetan Bhagat recently ?
Ans — One arranged murder / वन अरेंज्‍ड मर्डर

5- हाल ही में किसे SBI का चौथा प्रबंध निदेशक किसे नियुक्‍त किया गया ?
Who was recently appointed the fourth managing director of SBI ?
Ans — Ashwani Bhatia / अश्‍वनी भाटिया

6- हाल ही में कर्नाटक बैंक ने किसे अतिरिक्‍त निदेशक नियुक्‍त किया ?
Recently who was appointed as Additional Director by Karnataka Bank ?
Ans — A.V. ChandraShekar Rao & Pradeep Kumar Panja / ए वी चंद्रशेखर राव और प्रदीप कुमार पांजा

7- हाल ही में किस खिलाडी ने विश्‍व स्‍नूकर चैंपियनशिप 2020 जीती ?
Which player recently won the World Snooker Championship 2020 ?
Ans — Ronnie Osullivan / रॉनी ऑसुलियन

8- हाल ही में भारतीय तटरक्षक बल ने, किस इंटरसेप्‍टर बोट को कमीशन किया ?
Recently, the Indian Coast Guard commissioned which interceptor boat ?
Ans — ICGS C-454

9- हाल ही में लगातार तीसरी बार इक्‍वेटोरियल गिनी का प्रधानमंत्री बनाया गया ?
Recently who was appointed Prime Minister of Equatorial Guines for the third consecutive time ?
Ans — Francisco Pascal Ashue // फ्रांसिस्‍को पास्‍कल एशुए

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment