Current Affairs 22 May 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 22 May 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
22 May कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 22 May 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस राज्‍य में दीदी वाहन सेवा शुरू की गई ?
Recently in which state Didi Vehicle Service was Introduced ?
Ans — Madhya Pradesh / मध्‍यप्रदेश

2- हाल ही में भारतीय रेलवे ने अपना पहला 12,000 HP वाला कौन सा इंजन लांच किया ?
Recently Indian Railways launched its first 12,000 HP which engine ?
Ans — WAG-12

3- हाल ही में किसने SUKUN-COVID19 Beat the Stress कार्यक्रम शुरू किया ?
Who recently started the program SUKUN-COVID19 Beat The Stress ?
Ans — Jammu Kashmir / जम्‍मू कश्‍मीर

4- हाल ही में किस राज्‍य में मी अन्‍नपूर्णा पहल शुरू किया ?
Which state launched Mee Annapurna Initiative ?
Ans — Maharashtra / महाराष्‍ट्र

5- हाल ही में NADA ने किस भारतीय पॉवरलिफ्टर को निलंबित किया ?
Which Indian power lifter was recently suspended by NADA ?
Ans — Savita Kumari & Ankit Shishodia / सविता कुमारी और अंकित सिशोदिया

6- इंडियन स्‍टील एसोसिएशन के नये अध्‍यक्ष कौन बने है ?
Who became the new president of Indian Steel Association ?
Ans — Dilip Ummen / दिलीप उम्‍मेन

7- हाल ही में 21 मई को कौन सा दिवस मनाया गया ?
Which day was celebrated on 21 May recently ?
Ans — International Tea Day, Anti-terrorism Day  & Cultural Diversity Day for dialogue and development / अंतर्राष्‍ट्रीय चाय दिवस, आतंकवाद विरोधी दिवस और संवाद और विकास के लिये सांस्‍कृतिक विविधता दिवस

8- भारतीय नौसेना ने किस नाम से सांस लेने योग्‍य PPE किट तैयार किया ?
In what name did the Indian Navy Design a breathable PPE Kit ?
Ans — Nau Rakshak / नौ रक्षक

9- विश्‍व स्‍वास्‍थ्‍य संगठन के कार्यकारी बोर्ड के अध्‍यक्ष कौन बने है ?
Who became the Chairman of Executive Board of the World Health Organization ?
Ans — Dr. Harshvardhan / डॉ हर्षवर्धन

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment